צילום: גיל חיון

540 דונם של ירוק בלב גוש דן: הפקת צילומים לחשיפת הקמפוס הירוק של בר-אילן

תאריך: 2019-11-21 שעה: 10:53

לא רבים יודעים זאת, אבל הקמפוס של בר-אילן הוא קמפוס ירוק הכולל בשטחו שימוש נרחב בטכנולוגיה ירוקה, חממות של גידולים כמו בזיליקום ואפילו חממת קנאביס מאובטחת, מזרקות מים אקולוגיות וגנים בקונספט חברתי כמו "גן האשה" הממוקם בלב הקמפוס. לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית סטודנטים בשלבים שונים בלימודיהם וממחלקות ופקולטות מגוונות, ביניהן: הנדסה, פיזיקה, רפואה, מדעי המחשב ובלשנות אנגלית, הצטלמו ברחבי הקמפוס, כשהם לבושים בקולקציה החדשה של אופנת החורף.

הסטודנטים עברו מלוקיישן ללוקיישן, מהמדשאות שליד בניין פסיכולוגיה, המזרקה בשדרה, צילומים בשאטל החשמלי שלא צריך דלק על רקע בניין הפקולטה להנדסה, לצד האופניים החשמליים ב"מרכז ערים חכמות" או על רקע "ירוק" טבעי ברחבי הקמפוס, ועוד.

הסטודנטים שלרגע הפכו גם לפרזנטורים ופרזנטוריות וצברו חוויות לכל החיים:

אור לבקוביץ סיאני, התחילה לימודי רפואה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, במסלול 4 שנתי. היא בעלת תואר ראשון במעבדה רפואית, ומספרת כי: "החלום שלי תמיד היה להיות רופאה וניסיתי שלוש שנים להתקבל עד שסוף סוף הצלחתי".

פאטמה סאלח חמודה, דוקטורנטית לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן, אוהבת את תחום הפיזיקה והמדעים מאז שהייתה בתיכון. משתפת כי "ארוסי מאוד אוהב חיות וטבע מילדותו, הוא מתנדב בשמורה להגנת הטבע, ומקדם הצלת בע"ח ברחבי הארץ. הקשר בינינו השפיע מאוד על התפיסה שלי לגבי שמירת הטבע והסביבה, לכן התלהבתי להשתתף בפרויקט קמפוס ירוק שמטרתו שמירת סביבה".

דניאל ברודצקי, התחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן. "אני מתעניין בעולם הזה, כי אפשר לעשות, לייצר ולהמציא כל דבר שיתחשק לי דרך המחשב. כל רעיון שיעלה לי לראש אני אוכל לנסות להגשים. כל דבר שיעזור לי, למשפחה או לעולם".

אסף שמשון, התחיל ללמוד רפואה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, במסלול 4 שנתי. מספר כי "ללמוד רפואה היה חלום עוד מתקופת הילדות, בעיניי המקצוע המספק ביותר". הוא בעל תואר ראשון במדעים ביו-רפואיים בעברית.

הדר אלטשולר, ממשיכה את לימודי התואר השני בבלשנות אנגלית. סיימה לפני כשנה תואר ראשון בפסיכולוגיה ובלשנות אנגלית. אלטשולר מספרת כי בימים אלו היא כותבת את התזה שלה בנושא של מוח ושפה.

דור שחר, התחיל ללמוד רפואה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, במסלול 4 שנתי. שחר בעל תואר ראשון במדעי החיים. מספר: "כיוונתי ללימודי רפואה כדי לנסות לתת שירות תומך ואכפתי לאנשים בשעת קושי וסבל. כרופא אני יכול גם לעסוק במחקר ובהוראה, תחומים שתמיד אהבתי. זה מקצוע מאתגר ומספק, שמאפשר לי לדאוג לאחרים, תוך כדי שאני דואג לעצמי".