פרופ' אורן פרז, דיקן הפקולטה למשפטים ומנהל הקליניקה לרגולציה חברתית בפקולטה, אוניברסיטת בר-אילן

ועידת משפט וסביבה של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן ואדם טבע ודין יוצאת לדרך

תאריך: 2019-11-18 שעה: 13:34

ועידת משפט וסביבה של ארגון אדם טבע ודין, תתקיים בפעם השנייה בשיתוף הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, המשרד להגנת הסביבה, משרדי עורכי הדין המובילים בישראל, הסקטור העסקי והתעשייתי, נציגי החברה האזרחית ומקבלי החלטות, ותעסוק בדרכים ליצירת מדיניות סביבתית ראויה וארוכת טווח למדינת ישראל. השנה תתקיים הוועידה בסימן חיזוק שלטון החוק, עתיד ההגנה על הסביבה והתמודדות עם משבר האקלים.

בשנת 2050 תמנה ישראל בין 15-20 מיליון תושבים וכבר כיום היא המדינה הצפופה ביותר בעולם המערבי. מנגד, התכנון הפיזי - תשתיתי והלאומי בישראל אינו ערוך כיאות לאתגר הסביבתי  ולקיום חיים נאותים ואיכותיים בעתיד.

אדם טבע ודין רואה במשפט ובחקיקה הסביבתית, עוגנים הכרחיים בדרך לקידום סביבת חיים ראויה והוגנת. תכנון ארוך טווח למשק האנרגיה, המים והפסולת, תכנון פיזי משולב תחבורה ציבורית, מכסות מינימליות לשטחים פתוחים והפחתת זיהום האוויר בערים – הכרחיים כולם לשם קיום צדק סביבתי וחברתי ויתכנו רק כחלק מאסדרה ארוכת טווח.

השנה תארח הוועידה את שופטת בית המשפט המחוזי, הגב' מיכל אגמון גונן, עו"ד בריאן יזראל ממשרד ארנולד ופורטר בוושינגטון (עוה"ד של BP באסון מפרץ מקסיקו וחבר אגודת הידידים שלנו בארה"ב), מקבלי החלטות ועו"ד מובילים בתחום הסביבה.

הוועידה תתקיים ב20-11-19 במרכז פרס לשלום וחדשנות בתל אביב-יפו.

אתר הכנס.