• ליל המדענים באוניברסיטת בר-אילן תשע

ליל המדענים באוניברסיטת בר-אילן תשע"ח/2018

ליל המדענים והמדעניות האירופי באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-09-16 שעה: 15:05

אוניברסיטת בר-אילן לוקחת גם השנה חלק באירועי ליל המדענים. האירוע שינה את שמו השנה וכחלק מקידום השיוויון המגדרי והעצמת הנשים באקדמיה יקרא לראשונה- ליל המדענים והמדעניות. השנה נושא האירוע "מרעיון למציאות".

זו השנה הארבע עשר שאוניברסיטת בר-אילן פותחת את שעריה לפעילות לכל המשפחה בקמפוס. הפעילות תתקיים ביום חמישי, ה-19.9, בין השעות 17:00-22:00 בקמפוס דהאן.

פרויקט "ליל המדענים והמדעניות" הינו פרויקט ביוזמת ובמימון האיחוד האירופי ובתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה. השנה האירועים יהיו בסימן "מרעיון למציאות". מוסדות רבים, ביניהם אוניברסיטת בר-אילן, יפתחו את שעריהם בערב זה בארץ ובאירופה, לקהל הרחב, וללא תשלום, ויציעו ומפגשים בגובה העיניים עם מדענים, במטרה  לקרב את הציבור למדע ולחשוף את המחקר המדעי המתקיים באקדמיה.

בין הפעילויות באוניברסיטת בר-אילן לקהל הרחב: מופע מרכזי: כימיה - מעבר לכל דמיון, מדע בגובה העיניים, הדגמות וניסויים מדעיים, הצגת מחקרים ע"י חוקרים שזכו במענק מהאיחוד האירופי, גילוי וריפוי גידולים סרטניים בעזרת חלקיקי נחושת, ניסויים והדגמות מבית 'נוער שוחר מדע', משחקי סביבה – הפעלות חוויתיות לילדים, עמדת ערים חכמות- הרצאות, סדנת קיר ירוק, אופק תצלומי אוויר, עמוד תאורה, כבישים בשיקגו, עמדת מזרח תיכון, אפיית פיתות, עמדות יצירה, עמדת סיפורי אלף לילה ולילה, הדרכות עזרה ראשונה ומתחם יצירה לילדים, סדנאות שונות, הדגמות מדעיות, רחפת קוונטית, גלידה מדעית וקסמים אלקטרומגנטיים, סדנת אופטומטריה והרצאות בנושא, מתחם מציאות מדומה, ועוד.

לפרטים נוספים.