נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן בטקס הענקת תוארי דוקטור לשם כבוד שנערך באוניברסיטה

טקס הענקת תוארי דוקטור לשם כבוד לשנת 2019 נערך באוניברסיטה

תאריך: 2019-06-05 שעה: 15:39

אמש (ג') נערך באוניברסיטת בר-אילן טקס מרשים בו הוענקו תוארי דוקטור לשם כבוד לד"ר מרים אדלסון, רא"ל (מיל.) גדי אייזנקוט, ישראל הראל, סמי ויצחק סגול, מקים ארגון שלווה- קלמן סמואלס, "צמד רעים"-בני רוזנבאום וישראל גוטסדינר וד"ר ציפורה שור. האירוע נערך במסגרת שבוע חבר הנאמנים ה-64 של האוניברסיטה.

פרופ' אריה צבן ברך את משתתפי הטקס ומקבלי התארים: "רקטור האוניברסיטה, פרופסור מרים פאוסט, מנכ"ל האוניברסיטה מר זהר ינון, יושבי ראש חבר ומועצת הנאמנים מייקל ושלמה, דיקנים וראשי מחלקות, חברות וחברי המועצה האקדמי, העליונה, בני המשפחות, וכמובן אתם, מקבלות ומקבלי התארים. הערב באנו לכאן כדי לסקור את מסעות הנתינה המרשימים שלכם ולהודות לכם. תודה שהעזתם לחלום תודה על האומץ לכוון גבוה ולסלול שבילים שהפכו חזון למציאות. תודה על תרומתכם לעיצוב הנוף הפנימי שלנו ולקידום החברה שכולנו כל כך אוהבים".

במהלך הטקס הופיעו להקת שלווה שריגשה את הקהל ו"צמד רעים" במחרוזת משיריהם.

מקבלי התארים:

גדי אַיזֶנקוֹט, איש צבא ישראלי בדימוס שכיהן כרמטכ"ל ה-21 בין השנים 2015–2019. בעבר שימש כמפקד חטיבת גולני, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה אהוד ברק, מפקד עוצבת נתיב האש, מפקד אוגדת איו"ש, ראש אגף המבצעים, מפקד פיקוד הצפון וסגן הרמטכ"ל.

קלמן סמואלס, מייסד ארגון "שלווה -האגודה הישראלית לטיפול באנשים עם מוגבלויות ולשילובם בחברה". הפריצה של הארגון לתודעה הישראלית, הייתה בתוכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון" של קשת, אשר הביא להקה כל כך ייחודית למרגש הבמה ואף אחד לא נשאר אדיש אליהם.

הזוג המוסיקאלי צמד רעים- ישראל גוטסדינר ובני רוזנבאום, אשר בזכות פועלם הנגישו את עולם יצירות המוזיקה החסידית לכלל קהלי ישראל ובעולם כולו . הצמד שחוגג 50 שנה להיווסדם הפכו לפס -קול ישראלי  ייחודי שאין לו אח ורע.

מרים אדלסון, מו"ל "ישראל היום", רופאה פנימית, פילנתרופית ופעילה הומניטרית. ד"ר אדלסון חקרה את ההתמכרות לחומרים נרקוטיים, הקימה מרכזים לחקר התמכרויות לסמים ומרפאות לטיפול בנפגעי סמים בתל אביב ובלאס וגאס. עם אישהּ, שלדון אדלסון, הקימה קרן למחקר רפואי, שתומכת במחקרים לצמצום מחלות, העלולות לגרום למוות או לנכות, ולמיגורן. ד"ר אדלסון, ילידת חיפה, תומכת במוסדות לימוד יהודיים, בארגונים להנצחת השואה ובהם ארגון "יד ושם", בארגון ידידי צה"ל, בפרויקט "תגלית" ובמטרות ראויות נוספות. ב-2018 העניק לה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את מדליית החירות הנשיאותית, העיטור האזרחי הגבוה ביותר.

ישראל הראל נולד בשנת 1938 הוא עיתונאי, פובליציסט, ופעיל ציבור ישראלי.  לשעבר יושב ראש המכון לאסטרטגיה ציונית. ב-1980 ייסד את העיתון "נקודה" והיה עורכו במשך 15 שנה. באותה שנה היה ממייסדי מועצת יש"ע ושימש היו"ר הראשון שלה עד לשנת 1995. הראל פעיל למען הקשר והשותפות בין תושביה היהודים של מדינת ישראל. כחלק מתפישה זו היה שותף להקמת פורום לאחריות לאומית אשר פעל במסגרת מרכז יצחק רבין לחקר ישראל והיה אחראי בין השאר לניסוח אמנת כנרת (2001). היה שותף לאמנת גביזון-מדן שעסקה בהסדרת יחסי דתיים-חילונים במדינת ישראל.

סמי ויצחק סגול על תרומתם לחברה והמדע בישראל. האחים סגול, מהתעשיינים והפילנתרופים הבכירים בישראל, עלו לארץ מטורקיה כנערים צעירים. בבגרותם הצטרפו לאביהם, אדון יוסף סגול, בניהול מפעל "כתר פלסטיק", ותחת שרביטם הפכה החברה המשפחתית ממפעל קטן ביפו לקונצרן בין-לאומי עם מפעלים ברחבי העולם ומחזור מכירות של מעל מיליארד דולר.

במהלך השנים משפחת סגול הקפידה לתרום לחברה ופיתחה פילוסופיה שלמה של תמיכה במחקר עם שאיפה למצוינות בינלאומית וכן בחינוך קהילתי עם דגש על הפריפריה החברתית והגיאוגרפית. בין הישגיהם הבולטים בתחום הפילנתרופי, ניתן למנות את "רשת סגול לחקר המח ואריכות חיים" לצד מלגות חינוכיות לתלמידים בפריפריה והקמת עמותת ניצן לילדים והורים עם קשיי למידה. לצד התמיכה בחינוך, משפחת סגול תומכת לאורך השנים בקידום התרבות בישראל וכמובן בשימור שפת הלדינו.

ד"ר ציפורה שור אשת חינוך מובילה מארה"ב. בשנים קודמות קיבלו את הכבוד תחת קטגורית התרבות יוצרים רבים וביניהם המלחינה נורית הירש, תזמורת צה"ל, התזמורת הפילהרמונית, השחקן חיים טופול והמשוררת אגי משעול.