מפגש נציגי חברת טושיבה עם סטודנטים מהפקולטה להנדסה

חברת Toshiba Memory מגייסת עובדים מקרב הסטודנטים בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-01-17 שעה: 13:44

השבוע נערך בפקולטה להנדסה ביקור נציגים של חברת טושיבה היפנית, בליווי חברת KLA במטרה לגייס עובדים מקרב בוגרי הפקולטה וסטודנטים לקראת סיום התואר.

נציגי חברת טושיבה היפנית, מר קאזומארי אישימארו, מנהל מחקר ופיתוח, מר יושינודו נינו, מנהל משאבי אנוש, מר יאסושי טראשימה, מנהל רווחה, מר יוקי מאצובאיאשי, מנהלת בקרת איכות, מר ריינר ווינקלר, מנהל פיתוח עסקי בטושיבה גרמניה, בקרו באוניברסיטה במטרה לגייס עובדים למרכזי הפיתוח של טושיבה ביפן. הביקור נערך בשיתוף חברת KLA - מובילה בינלאומית בבקרת תהליכים בשוק המוליכים למחצה ובתעשיות נלוות - המלווה את החברה בישראל.

את המשלחת אירחו פרופ' אפרים זהבי, דיקן הפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין, גב' דינה ימיני, ראש מינהל הפקולטה וד"ר אדם תימן ממעבדות "אניקס" של הפקולטה להנדסה.

לאחר הפגישה בין נציגי החברות ואנשי הפקולטה להנדסה, התכנסו סטודנטים מעוניינים והקשיבו לנציגי טושיבה על הטכנולוגיה של החברה וסביבת העבודה. רומן ביריקוב, אשר סיים לאחרונה לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל, עבר כבר תהליך מיון בחברה ובחודש פברואר ייסע ליפן ויתחיל לעבוד בחברה, יחד עם עמיתו מהטכניון שכבר נסע ליפן בתחילת ינואר.

"אנחנו עובדים עם טושיבה באופן צמוד כבר למעלה מ- 20 שנה ומספקים להם מכונות לבדיקת צ'יפים" מספר אורי תדמור, נשיא KLA ישראל. "לפני כשנתיים, באחד מביקוריו בארץ, התייעץ עימי מר שיבאיאמה לגבי האפשרות להזמין עובדים ישראלים לעבוד ביפן, מתוך מחשבה כי שילוב בין סגנון חשיבה ישראלי ליפני יסייע להם להמשיך ולצמוח ולהציע לשוק פתרונות חדשניים ופורצי דרך. אני חשבתי שזה רעיון מצוין שיכול להצליח, ואף הצעתי לשיבאיאמה-סאן לסייע לטושיבה בכל התהליך הלוגיסטי בארץ, הקשר עם האוניברסיטאות והמיונים של המועמדים, והנה זו השנה השניה בה KLA עומדת בהבטחה."

"העולם שלנו היום מונע ע"י דאטה, הגדלה בקצב אקספוננציאלי, והטכנולוגיה של טושיבה חיונית יותר מאי פעם, ועומדת בבסיסם של כל המכשירים שלנו – סמארטפון, מחשבים ניידים, טאבלטים, מצלמות וכן הלאה. כך שלצעירים הישראלים ניתנת כאן הזדמנות של פעם בחיים – להתחיל את הקריירה בקדמת הטכנולוגיה העולמית, ועל הדרך לרכוש שפה ותרבות ייחודית. הקומבינציה של שלושת המרכיבים האלה תהפוך את הצעירים האלה לטאלנטים מבוקשים ביותר בתעשייה ובעסקים, בהמשך הדרך" סיכם תדמור.