נציגי משרד התקשורת ונציגי אוניברסיטת בר-אילן בעת הענקת רישיון ייחודי לאוניברסיטה לקיים ניסויים בדור חמישי

משרד התקשורת העניק לאוניברסיטת בר-אילן רישיון ייחודי לקיים ניסויים בטכנולוגיות תקשורת מתקדמות

תאריך: 2019-01-16 שעה: 12:33

משרד התקשורת העניק (ג') לאוניברסיטת בר-אילן רישיון ייחודי לקיים ניסויים מתקדמים. אוניברסיטת בר-אילן היא הראשונה לקבל רישיון מסוג זה, המאפשר ניסויים מגוונים בטכנולוגיות מתקדמות.  הניסוי יתקיים כחלק ממרכז "ערים חכמות" באוניברסיטת בר-אילן, במטרה ליצור שיתופי פעולה בין חברות מסחריות וחברות הזנק המעוניינות לקיים ניסוי בתחום התקשורת יחד עם חוקרים וסטודנטים מהאוניברסיטה. במסגרת הרישיון יבחנו מערכות מבוססות תקשורת בטכנולוגיות שונות כשהמטרה המשותפת היא לקדם מערכות הצפויות להשתלב במרחב הציבורי, על מנת להטיב ולשפר את איכות חיי התושבים לרבות את האינטראקציה בין התושב לרשות המקומית.

מנכ"ל משרד התקשורת מר נתי כהן ציין כי ההרגלים שלנו כאזרחים וכארגונים ישתנו לבלי הכר:"המעבר שלנו לדור 5 היא הבשורה הגדולה. זו לא רק הרחבה של מהירות ואיכות הגלישה, זו מהפכה שתשנה את אורחות החיים שלנו.

שיתוף הפעולה של עולם האקדמיה עם העולם היישומי בתחום מחקר הטכנולוגיות המתקדמות הוא אירוע בעל חשיבות. כל מיזם ופרויקט שהחברות או גורמים באקדמיה יבקשו לקיים ניסוי לבדיקת יישומו, ואנו נחשוב שהינו ראוי, יאושר ויובא למרכז המחקרי בבר-אילן".

כהן המשיך ואמר: "מה שחיפשנו והיה חסר לנו מאוד היה חיבור עם מקום שייצר שיתוף פעולה בין מחקר, חממות הפיתוח והעולם היישומי. כאן, בבר-אילן מצאנו פלטפורמה לחבר ולבצע ניסויים במגוון טכנולוגיות מתקדמות כגון: סיבים אופטיים, טכנולוגיית דור 5 ו-IOT".

נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן: "אוניברסיטת בר-אילן מתפקדת גם כמעבדה אורבנית חדשנית. הרישיון יאפשר לנו  לייצר שינוי תוך שמירה על מצוינות. זו המשימה ומשרד התקשורת הוא שמאפשר לנו לעשות זאת ברמה בינלאומית ואנחנו מבטיחים לעמוד במשימה".

מנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן זהר ינון: "אנחנו פותחים עידן חדש של collaboration nation. הדרך לייצר שינוי היא אך ורק על ידי שיתופי פעולה".

מרכז ערים חכמות באוניברסיטה הוא כרגע המתחם היחיד שיש לו רישיון כזה. הוא יפעל לבצע מחקרים בתחומי טכנולוגיה שונים, לרבות: תקשורת אלחוטית צרת סרט - LoRa,Sigfox,NB-LTE, NB-IoT, טכנולוגיות אלחוטיות, סלולר 5G בתחומי תדר שונים וטכנולוגיות נלוות לשיפור יעילות (MIMO ועוד),גלים מילימטריים E&V Band. בתחום הקווי יבחנו טכנולוגיות כמו סיבים אופטיים בתצורות פריסה שונות ואורכי גל שונים, נחושת בטכנולוגיות לשיפור יעילות G- fast, V35  וטכנולוגיות חדשניות נוספות.