פרופ' אבי צדוק, הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' אבי צדוק מהפקולטה להנדסה נבחר לתפקיד חבר בוועד המנהל של האקדמיה הצעירה הישראלית

תאריך: 2018-10-28 שעה: 8:49

פרופ' אבי צדוק מהפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין נבחר לתפקיד חבר בוועד המנהל של האקדמיה הצעירה הישראלית.

פרופ'  צדוק הוא חבר סגל בכיר בפקולטה להנדסה וחוקר במכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן. הוא  מומחה לפוטוניקה מבוססת סיליקון, מחקר שמסייע למערכות תקשורת אופטיות מרובות מעבדים. הוא חתן פרס קריל היוקרתי למצוינות במחקר מדעי לשנת 2013.

האקדמיה הוקמה בשנת 2012, במטרה לשמש כחממה של רעיונות ויוזמות שימנפו את יכולות האקדמיה בישראל. בין השאר, מטרות האקדמיה הן לחזק את הקשר בין המערכת האקדמית הישראלית לבין קובעי המדיניות ובין המערכת האקדמית לבין החברה, לפתח את יכולות המדענים הצעירים בישראל, לקדם את המחקר והיכולות המדעיות ולסייע להתמודד עם בעיות בעלות חשיבות לאומית ובין-לאומית. חברי האקדמיה הם חוקרים צעירים (עד גיל 45 בעת בחירתם) מהשורה הראשונה בעולם, בעלי מחויבות לחיזוק המדע בישראל, ובעלי ידע אקדמי רב-תחומי המשולב ברצון לעשייה.

הוועד המנהל אחראי על מדיניות האקדמיה הצעירה ומקביל בתפקידו למועצת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. הוועד המנהל הנכנס מורכב מהיו"ר, פרופ' אודי זומר (מדע המדינה, אוניברסיטת תל-אביב), ד"ר מיכל בר-אשר סיגל (מחשבת ישראל, אוניברסיטת בן-גוריון), ופרופ' צדוק. הוועד המנהל נבחר לתקופת כהונה של שנה אחת.