פרופ' בינה קליסקי, המחלקה לפיזיקה, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2018-09-05 שעה: 16:58

פרופ' בינה קליסקי מהמחלקה לפיזיקה והמכון לננוטכנולוגיה בבר-אילן, נבחרה לאחת מחמישים הנשים המשפיעות לשנת 2018 של העיתון גלובס.

הנימוקים לבחירתה של פרופ' קליסקי: פיזיקאית מהבולטות בישראל, שפיתחה מיקרוסקופ חדשני המאפשר לראות ולצלם את עולם הקוונטים. מחקרה של פרופ' קליסקי יקדם טכנולוגיות קוונטיות לפיתוח תרופות חדשות ותקשורת מוצפנת.

המיקרוסקופ הייחודי מבוסס על חיישן שמזהה אותות מגנטיים באופן רגיש כל כך, שהוא יכול לקלוט את השדה המגנטי הקטן ביותר בעולם. "המחקר הוא חלק ממאמץ עולמי לפתח מחשבים קוונטיים, שבהם יכולות להימצא יכולות חישוב חזקות בהרבה ממה שקיים היום", אומרת קליסקי ל'ליידי גלובס'.

פרופ' קליסקי מסבירה שכפיזיקאית היא בונה 'אלקטרוניקה חדשה'. היא חוקרת חומרים מעשה ידי אדם שמתוכננים מלמטה למעלה, אטום אחרי אטום. הגישה הזאת מגדילה משמעותית את מספר הפונקציות שניתן לבצע באותו מכשיר.