פרופ' שרית קראוס, ראש המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר-אילן

ראש המחלקה למדעי המחשב בבר-אילן, פרופ' שרית קראוס, נבחרה על ידי דה-מרקר לאחת מ-21 הנשים שהובילו שינוי משמעותי בתחום ההיי טק בישראל

תאריך: 2018-09-03 שעה: 15:38

ראש המחלקה למדעי המחשב בבר-אילן, פרופ' שרית קראוס, נבחרה השבוע על ידי העיתון הכלכלי דה-מרקר לאחת מ-21 הנשים שהובילו שינוי משמעותי בתחום ההיי טק בישראל. פרופ' קראוס נמנית עם מייסדי התחום המחקרי של מערכות אוטומטיות המקיימות משא ומתן. במחקריה היא משלבת גם ידע מתחומים נוספים בהם למידה ממוחשבת, תורת המשחקים ומודלים במדעי החברה.

אחת התרומות המשמעותיות של פרופ' קראוס לתיאוריה של בינה מלאכותית, היא מודל חדשני לשיתוף פעולה בין האדם למחשב. תרומה זו הושגה במחקר משותף עם פרופ' ברברה גרוס מאוניברסיטת הרווארד. תרומה נוספת של פרופ' קראוס בתחום הבינה המלאכותית היא אלגוריתם הנמצא בשימוש בשדה התעופה של לוס אנג'לס מאז 2007, ומיישם גישה חדשנית של אסטרטגיות לצרכים ביטחוניים.

לדברי פרופ' קראוס, רוב המערכות הנסמכות על בינה מלאכותית שקיימות היום, מסוגלות לבצע משימות ספציפיות המוגדרות היטב, כמו ייעוץ לאנשים בזיהוי פנים או בהתוויית מסלול נסיעה. "השאיפה שלי", היא אומרת, "לבנות מערכות רב משימתיות שמסוגלות לבצע את המשימה המבוקשת גם אם אין להן הגדרה מדויקת".

פרופ' קראוס תרצה בליל המדענים על מערכות מחשב אינטליגנטיות.