אוניברסיטת בר-אילן העניקה 'אות הוקרה על מפעל חיים' למלחין קובי אשרת | אוניברסיטת בר-אילן

• מימין: המלחין קובי אושרת, ד

מימין: המלחין קובי אושרת, ד"ר טלילה אלירם ופרופ' אריה צבן בכנס "מי אני? שיר ישראלי"

אוניברסיטת בר-אילן העניקה 'אות הוקרה על מפעל חיים' למלחין קובי אשרת

תאריך: 2018-06-17 שעה: 9:03

אות הוקרה על מפעל חיים הוענק למלחין קובי אשרת ע"י נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן. האות הוענק לאשרת בערב הוקרה מיוחד שחתם את הכינוס ה-15 של עולם המוזיקה הישראלית, "מי אני? שיר ישראלי", שנערך על-ידי 'המרכז לחקר השיר הישראלי' במחלקה למוזיקה באוניברסיטת בר-אילן בשיתוף גלי צה"ל.

שיאו של האירוע היה כשעלו לבמה זמר האופרה עדי צ'זארה ולצידו הקריין אלכס אנסקי, בביצוע מחודש ומרגש ל'תפילה לשלום המדינה' שהלחין קובי אשרת במיוחד לערב זה.

ד"ר טלילה אלירם, ראש המרכז לחקר השיר הישראלי העומדת בראש הכנס, הסבירה לקהל: "מדי שנה אנו פונים לחתן ערב ההוקרה לכתוב או להלחין שיר חדש שיושמע בהשמעת בכורה בערב לכבודו. קובי לא ידע שהערב נעניק לו כשי תעתיק אומנותי של "התפילה לשלום המדינה", מאוסף כתבי היד של אוניברסיטת בר-אילן, הכתובה בכתב ידו של הסופר וחתן פרס נובל, שמואל יוסף עגנון. כאשר פניתי אליו בבקשה להתמודד עם משימה קשה במיוחד: לכבוד שנת השבעים למדינה לכתוב לחן חדש לתפילה לשלום המדינה, עשה זאת קובי בשמחה והתוצאה הנפלאה והמרגשת מדברת בעד עצמה. תודה קובי".

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן, ברך את קובי אשרת, ואמר: "אני כימאי, איש של מדע החומרים, ואיני מבין גדול במוזיקה. אבל, לפני 10 שנים במעבדה שלי ראיתי מוזיקה פעם ראשונה בחיים. ראיתי איך מוזיקה משפיעה על הכנת חלקיקים, בזכות סטודנט שלי בשם שי, שבקש לייצר את החלקיקים בהרמוניה. תודה לך, קובי אשרת, על לחנים נפלאים, ואני אומר לך הערב, שהשיר הבא נראה מצויין. הערב הזה הוא לזכרם של אהרון ורחל דהאן, שאהבו שירה ישראלית. תודה רבה למחלקה למוזיקה ולד"ר אבי גלבוע ולד"ר טלילה אלירם, שעל גבה נישא הכנס כבר 15 שנים, ובזכותה נוסף לנו רובד תרבותי בכנס רב עוצמה ומרגש על מוזיקה ישראלית".

מנימוקי הענקת הפרס "קובי אשרת הוא אחד המלחינים הכי פוריים שלנו שמלחין ומעבד כבר למעלה מ - 40 שנה במגוון רחב של סגנונות. קובי אשרת הוא מלודיסט בחסד עליון, מלחין פופ במובן הטוב של המילה ויוצר שיודע לפרש טקסט טוב כשהוא פוגש אותו. קובי הוא גם מעבד ומתזמר מצוין מאז שירי הרוק של תחילת הדרך. להיטים רבים (ביניהם הללויה שהוכתר כ"שיר שנת השבעים") כתב קובי ביחד עם הפזמונאית שמרית אור, שמרית אמרה על קובי ש"קובי הוא מלודיסט שאין שני לו. מנגינותיו מתנגנות באוזנינו מן השמיעה הראשונה. קולו המוזיקלי ייחודי, רב – גוני ומחובר למה שקורה כאן ועכשיו וגם במקומות אחרים".

באירוע לכבודו של קובי אשרת, שנערך במרכז הכנסים וואהל התקיים מופע זמר חגיגי לזכרם של רחל ואהרון דהאן. במופע השתתפו: אילנית, חני נחמיאס, עדי צ'זארה, קובי מרימי, נוי הלפרין, מאיה רוז ולהקת חיל החינוך והנוער. בניהולו המוזיקלי של רוני וייס. בין השירים שהושמעו: הללויה, עולה עולה, שיר לשירים, הזמן גלגל ענק, אולי עוד קיץ, עכשיו כולם ביחד, בת 60, השיר הבא (חברים), בדרך אל האור, בללייקה, ולנטינו ועוד רבים אחרים. ד"ר טלילה אלירם, מנהלת 'המרכז לחקר השיר הישראלי', שהנחתה את הערב, הודתה לחבריה לוועדה המארגנת: פרופ' איתן אביצור ז"ל, ד"ר אבי גלבוע, יובל ניב, יורם רותם, ד"ר עטרה איזקסון ותמיר בן-צבי.