• 12 חוקרים מצטיינים קיבלו את פרס הרקטור לחדשנות מדעית

תאריך: 2018-05-16 שעה: 12:34

פרס הרקטור לחדשנות מדעית תשע"ח בגין הישגים מדעיים נערך השבוע בבר-אילן. במסגרת האירוע השתתפו ראשי האוניברסיטה, עמיתים למחלקה, תלמידי מחקר ובני משפחה. במסגרת המהלכים לקידום המצוינות במחקר, זכו שנים-עשר חברי סגל לפרס על הישגיהם המדעיים הראויים להערכה מיוחדת בשנה"ל תשע"ז. בחירתם נעשתה ע"י ועדה בראשות הרקטור פרופ' מרים פאוסט, שכללה את פרופ' שולמית מיכאלי סגנית הנשיא למחקר, פרופ' אמריטוס משה דויטש ופרופ' אמריטה רוזלין קורן.

החוקרים המצטיינים:

ד"ר מיכאל בלנק, הפקולטה לרפואה

ד"ר מיכל בן שחר, המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית

פרופ' מירה ברדה-סעד, הפקולטה למדעי החיים

פרופ' שרון גנות, הפקולטה להנדסה

פרופ' צילי דגן, הפקולטה למשפטים

פרופ' אהוד ויס, המחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה

פרופ׳ גלית נהרי, המחלקה לקרימינולוגיה

פרופ' אורי ניר, הפקולטה למדעי החיים

פרופ' אבי פאר, המחלקה לפיזיקה

ד״ר בינה קליסקי, המחלקה לפיזיקה

פרופ' אסף רינות, המחלקה למתמטיקה

פרופ' ירון שב-טל, הפקולטה למדעי החיים

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, ברכה ואמרה: "הפרס ניתן לחוקרים על חידוש מדעי השנה. לכל חוקר יש תקופות מסויימות שפתאום הדברים מתכנסים לכלל הישג גדול, חדשני ופורץ דרך. הפרס הזה נותן כבוד, וכשאדם מקבל כבוד זה נותן לו נפש חדשה. ממלא אותו בחיים ומעניק זריקת מרץ ואנרגיה להמשיך קדימה. הטקס הזה הוא חיזוק לאנשים המצויינים שיתחזקו עוד יותר".

סגנית הנשיא למחקר, פרופ' שולמית מיכאלי, אמרה "חדשנות היא הערך המוסף. מתן פתרונות חדשים לשאלות גדולות. החדשנות האולטימטיבית היא אב טיפוס. תומס אדיסון היה כזה. הצליח להביא מהכוח לפועל, שניתן לרתום כוח חשמלי לידי אור. מחקר מוליד אימפקט. יש לנו כחוקרים בעיות אנושיות גדולות שזקוקות לפתרון, ואנחנו רוצים להציע פתרונות משולבים בחוקרים מדיספלינות שונות, שיגיעו יחד לכדי הישג משמעותי. פרופ' אורי ניר, הוא סגירת מעל מבחינתי. נפגשנו לפני כ-30 שנה בסאן פרנסיסקו, כשאני הגעתי והוא כבר קיפל כלים כדי לחזור. עבודתו על החלבון מצליחה ופורצת דרך, מאז ועד היום. פרופ' ניר גם הביא אותי לבר-אילן לפני 18 שנה. ומאז אנחנו קולגות בתפקידים שונים. אני מברכת את כל החוקרים הזוכים ומאחלת פריצות דרך נוספות".

נציג מקבלי הפרס, פרופ' אורי ניר אמר: "הגילוי, החידוש ופריצת הדרך הם עצמם מהווים תגמול ראוי לחוקרת ולחוקר עבור ההשקעה העצומה במחקר ובמדע. פרס הרקטור לחדשנות מדעית אשר מוענק לנו היום נושא עמו מסר חשוב המעודד וממריץ לכניסה למאמץ מחקרי מחויב ומתמיד יחד עם הליכה בנתיבי מחקר אשר אינם חרושים. ההליכה בנתיבים אלה נושאת עמה סיכון אולם גם סיכוי לממצאים פורצי דרך. יהי רצון שימשיכו חוקרות וחוקרי האוניברסיטה לראות ברכה ופירות משובחים בעמלם, לתפארת המדע והמחקר ולתפארת בר-אילן".

צפו בסרטון שבו החוקרים מתארים את תחום מחקרם ואת תרומתו לאנושות: