פרס ישראל תשעח: פרופ' שלמה הבלין - חתן פרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה והכימיה | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' שלמה הבלין, המחלקה לפיזיקה, אוניברסיטת בר-אילן

פרס ישראל תשע"ח: פרופ' שלמה הבלין - חתן פרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה והכימיה

תאריך: 2018-02-12 שעה: 7:21

פרס ישראל תשע"ח: פרופ' שלמה הבלין -  חתן פרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה והכימיה.

שר החינוך נפתלי בנט הודיע (א') על זכייתו של חתן פרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה, הפרופ' שלמה הבלין ובירך אותו על זכייתו.

ועדת הפרס התכנסה בראשותו של יו"ר הוועדה - פרופ' מאיר וילצ'ק כשלצדו חברי הוועדה  -  פרופ' יקיר אהרונוב, פרופ' סורין סולומון ופרופ' בלהה פישר.

בנימוקי ועדת הפרס צוין: "פרופ' שלמה הבלין הוא בין פורצי הדרך של מספר תחומים בפיזיקה סטטיסטית והשלכותיה במערכות מורכבות בשטחים שונים.

פרופ' הבלין עוסק בהכללה של הידע בתחומים פיזיקליים לתחומים רחבים ביותר כגון:רשתות חברתיות, רשתות טכנולוגיות, רשתות כלכליות, מערכות פוליטיות, מערכות פיזיולוגיות ותפקוד DNA.

מבין כלל המדענים הישראליים, פרופ' הבלין הינו המצוטט ביותר על ידי המדענים ברחבי העולם. הוא מקדיש מזמנו וממרצו להנחלת מדע עכשוי לנוער ותורם רבות ליצירת קשרי מדע בין הארץ לעולם".

פרופ' הבלין עמד בראש המחלקה לפיזיקה בבר-אילן והיה דיקן הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטה. בעבר היה פרופסור אורח באוניברסיטאות חשובות בארה"ב וזכה בפרסים על עבודותיו האקדמיות. בין היתר, זכה בעיטור האזרחי הגבוה ביותר באיטליה.