הסכם על שיתוף פעולה אקדמי ראשון מסוגו נחתם בין אוניברסיטת בר-אילן לממשלת גיאורגיה | אוניברסיטת בר-אילן

• מימין לשמאל: ד

מימין לשמאל: ד"ר פילחז נניקשוילי, פרופ' יובל גרעיני, ד"ר טאמאז מרשווילי, פרופ' יצחק מסתאי וד"ר עמוס שרוני

תאריך: 2018-01-25 שעה: 7:12

משלחת מאוניברסיטת בר-אילן, בראשותו של פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם פרופ' יצחק מסתאי מהמחלקה לכימיה, פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה, ד"ר עמוס שרוני מהמחלקה לפיסיקה וד"ר פילחז נניקשוילי מהמחלקה לכימיה, נפגשה עם בכירים במערכת המדעית בגאורגיה כדי לגבש הסכם על  שיתופי פעולה מדעיים. החוקרים מישראל נפגשו  עם צמרת החוקרים המובילים של האוניברסיטאות בגיאורגיה בעיר הבירה טבילסי שבגיאורגיה.

מדובר בשיתוף פעולה אקדמי ראשון של ממשלת גיאורגיה עם אוניברסיטאות בישראל.

פרופ' יובל גרעיני מציין כי המשלחת מבר-אילן התקבלה בכבוד גדול בגיאורגיה. "קל היה להתרשם מן החשיבות שהם מייחסים ליוזמה ומהרצון שיש לאנשי המדע בגיאורגיה לשתף איתנו פעולה" אומר פרופ' גרעיני. פרופ' גרעיני הוסיף כי לשיתוף פעולה האקדמי עם גאורגיה יש פוטנציאל גדול בזכות האיכות הגבוהה של המדענים בגאורגיה והקרבה בין שתי המדינות. הקרבה הזו מתקיימת מאז שנת 500 לפני הספירה, אז הוקמה קהילה יהודית בטביליסי. מאז ועד היום יש קשר חזק בין שני העמים, ותושבי גאורגיה תמיד דאגו ליהודים שגרו במדינה וקיימו איתם מערכת יחסים חמה.

חברי המשלחת הישראלית נפגשו עם סגן שר החינוך והמדע ד"ר טאמאז מרשווילי (Tamaz Marsagishvili) ועם סגנית ה- National Science Foundation, ד"ר נינו גצ'צ'ילדזה (Nino Gachechiladze). כמו כן נפגשה המשלחת עם מספר רקטורים של האוניברסיטאות המובילות בגיאורגיה, ובהם הרקטור של האוניברסיטה של טביליסי, פרופ' ג'ורג' שרוושידזה, סגן הרקטור, פרופ' מיכאיל צ'קנקלי. סגן הרקטור התמנה בינתיים לשר החינוך והמדע בגאורגיה.

כמו כן נפגשו החוקרים מישראל עם ד"ר מזיה קוטטלדזה, מנהלת המכון לבקטריופאג'ים, מיקרוביולוגיה ווירולוגיה, פרופ' ווקטנג לג'ווה, הרקטור של האוניברסיטה החקלאית של גאורגיה, סגן הרקטור, פרופ' נטיה סמושיה. ועם פרופ' דוד טקלידזה, ראש המחלקה למחקר באוניברסיטה הטכנית של גאורגיה.

סגן שר החינוך הודה למשלחת, הביע את הערכתו הרבה על הביקור, וציין את החשיבות שרואה ארצו  בביקור מעין זה על מנת לקדם שיתופי פעולה בין המדינות.

ד"ר מנאנה מיקברידזה, יו"ר האקדמיה הלאומית למדעים בגאורגיה אמרה לאחר הביקור שהיא מקווה שיהיה אפשר להתחיל בפעילות מחקרית משותפת כבר בשנת 2018.

המשלחת הישראלית מבר-אילן פגשה את שגריר ישראל בגיאורגיה מר שבתי צור שהבטיח לסייע ככל שניתן לצורך כינון שיתוף פעולה אקדמי פורה בין המוסדות האקדמיים בגיאורגיה לבין אוניברסיטת בר-אילן. הוא הודה לחברי המשלחת ושיבח אותם על היוזמה, שהיא לטענתו חשובה ביותר על מנת לחזק את הקשרים שבין שתי המדינות.