פרופ' בנימין שרדני מונה לחבר האקדמיה הלאומית לרפואה במקסיקו | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' בנימין שרדני, הפקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' בנימין שרדני מונה לחבר האקדמיה הלאומית לרפואה במקסיקו

תאריך: 2017-12-31 שעה: 11:20

פרופ' בנימין שרדני, מהפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן, מונה לחבר באקדמיה הלאומית לרפואה במקסיקו.

מעט מאוד מדענים אקדמאים שחיים מחוץ למקסיקו זוכים במינוי היוקרתי הזה. הכבוד הוענק לפרופ' שרדני בטקס חגיגי במקסיקו סיטי. בטקס נשא פרופ' שרדני הרצאה בנוכחות אנשי האקדמיה וצמרת הקהילה המדעית במקסיקו.

פרופ' שרדני, לשעבר המדען הראשי של משרד הבריאות, הוא מנהל המכון לחקר הסרטן, איידס ואימונולוגיה בבר-אילן (CAIR) וחבר בכיר בפקולטה למדעי החיים ע"ש גודמן. המחקר שלו מתמקד בויסות המערכת החיסונית ע"י השפעת חומרים אימונודולטורים, הגורמים למעבר של מערכת החיסון מפעילות תאי  Th1 לפעילות תאי  Th2, ובכך מועילים בתנאים קליניים שונים. במעבדתו של פרופ' שרדני הוכח שלחומרים האימונומודולטורים יש השפעה אנטי-סרטנית, אנטי-זיהומית, והשפעה במספר מחלות אוטואימוניות וכן במחלות נאורודגנרטיביות כמו אלצהיימר, זאבת וסוכרת.