דר עופר ברגמן מהמחלקה ללימודי מידע הוציא בימים אלה לאור את ספרו המדע של ניהול הדברים הדיגיטליים שלנו | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר עופר ברגמן, המחלקה ללימודי מידע, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר עופר ברגמן מהמחלקה ללימודי מידע הוציא בימים אלה לאור את ספרו "המדע של ניהול הדברים הדיגיטליים שלנו"

תאריך: 2017-07-17 שעה: 12:14

ד"ר עופר ברגמן מהמחלקה ללימודי מידע בבר-אילן ופרופ' סטיב וויטאקר מאוניברסיטת סנטה קרוז בקליפורניה הוציאו לאחרונה את ספרם The Science of Managing Our Digital Stuff בהוצאת MIT Press . הספר מסכם שני עשורים של מחקר משותף. לרגל יציאת הספר, התראיין ד"ר ברגמן אצל ערן דינר ממגזין דה מרקר.

ספרם של ד"ר ברגמן ופרופ' וויטאקר עוסק בניהול מידע דיגיטאלי, מסביר ד"ר ברגמן. "כולנו מנהלים את מידע האישי הדיגיטלי שלנו כגון: קבצים והודעות דוא"ל. לעתים קרובות אנחנו טובעים במידע לא נחוץ שמצטבר במחשב ומקשה למצוא את המידע הנחוץ לנו. הספר מראה שהגישות המקובלות ברשת לעיצוב מערכות לניהול מידע (כגון הסתמכות על מנועי חיפוש ושימוש בתגיות) לא פועלות לגבי ניהול מידע אישי" הוא אומר. " הספר נותן הסברים נוירו-קוגניטיביים להעדפת השימוש בתיקיות".

בראיון לעיתון דה-מרקר הסביר ד"ר ברגמן את הגישה הייחודית שפיתח לעיצוב מערכות לניהול מידע אישי. בעזרת גישה זו עיצב ממשקים אשר נועדו לשפר את השימוש בתיקיות ולא להחליף אותן. חלק גדול ממשקים אלו כבר פותחו ונוסו בהצלחה.