פרופ' שלמה הבלין ושגריר איטליה בישראל, פרנצ'סקו מריה טלו

איטליה העניקה את העיטור האזרחי הגבוה לחוקר פרופ' שלמה הבלין, מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-05-28 שעה: 15:51

פרופ' שלמה הבלין, מהמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן, זכה ב"מסדר כוכב איטליה" על הישגיו יוצאי הדופן, השני מבין החוקרים הישראלים המצוטטים ביותר- עם קרוב ל- 70 אלף ציטוטים ועל חיזוק קשרי המחקר בין ישראל לאיטליה. הפרס הוענק על ידי שגריר איטליה בישראל, פרנצ'סקו מריה טלו.

בטקס הענקת הפרס, שיבח השגריר האיטלקי את פרופ' הבלין על תרומתו החשובה לשיתופי פעולה מדעיים בינלאומיים, ובמיוחד על חיזוק הקשר המדעי בין ישראל לאיטליה. השגריר ייחס את הצלחתו של פרופ' הבלין ליכולתו "לא רק להבין את המדע, אלא גם לגרום לאחרים להבין את תגליותיו, לא רק לכתוב מאמרים מדעיים אלא גם להנגישם לאחרים ..." השגריר הוסיף כי הפרס מסמל "המחויבות לטפח ולהרחיב שיתופי פעולה מדעיים בין ישראל לאיטליה". הוא הסביר כי כוחו של שיתוף הפעולה הבינלאומי של פרופ' הבלין הוא בהיותו השני מבין המדענים הישראלים המצוטטים ביותר אי פעם, עם קרוב ל- 70,000 ציטוטים.

פרופ' הבלין הודה לשגריר על הכבוד החשוב וחלק את הצלחתו עם המספר הרב של הסטודנטים ושיתופי הפעולה המדעיים שהפיצו את שיטותיו המדעיות. בייחוד הזכיר פרופ' הבלין כמה מתלמידיו לשעבר, כגון פרופ' ראובן כהן, ד"ר רוני ברטש וד"ר אמיר בשן, שכיום חברי סגל באוניברסיטת בר-אילן במחלקות למתמטיקה ולפיזיקה וביניהם גם החוקר האיטלקי איוון בונאמאסה, דוקטורנט באוניברסיטת בר-אילן.

ד"ר ברוך ברזל, מהמחלקה למתמטיקה, הסביר את חשיבות עבודתו של פרופ' הבלין, בציינו שפרופ' הבלין הוא אחד האבות המייסדים של קהילת מדעי הרשת הישראלית, וגם מדען רשת ידוע בעולם שמחקריו הראו כי הפיזיקה הקלאסית של 'מעברי פאזה', אוניברסאליות ויחסי גומלין של חלקיקים יכולים להתרחב למערכות חברתיות, ביולוגיות וטכנולוגיות לאורך הדרך, תוך גילוי מקור החוסן שלהן. הוא סיכם כי בסופו של דבר מחקריו תרמו גם לפיתוח אסטרטגיות יעילות לחיסון שלהן. "יצירותיו האחרונות של שלמה על רשתות הדדיות ממשיכים את קו המחשבה החלוצי והחדשני כדי להתמודד עם האתגרים החשובים ביותר של התפשטות מגיפה, ביטחון סייבר וחוסן בעולם גלובלי".

המחלקה לפיזיקה באוניברסיטאות בר- אילן מקדמת את קשריה המדעיים עם איטליה באמצעות הנספח המדעי של שגרירות איטליה, פרופ' סטפנו בוקלטי, פרופסור אורח באוניברסיטת בר-אילן וד"ר עמנואל דלה טורה, שיחדיו ארגנו את מפגש איטליה-ישראל בנושא הפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן. השגריר התארח בבר-אילן עם הקונסול הכללי האיטלקי, מר ניקולו מאניאלו, שהתקבלו על ידי רקטור בר-אילן, פרופ' מרים פאוסט.