שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן ישתתפו במפגש לינדאו היוקרתי עם זוכי פרס נובל | אוניברסיטת בר-אילן

• שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן ישתתפו במפגש לינדאו היוקרתי עם זוכי פרס נובל

תאריך: 2017-05-07 שעה: 8:21

שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן נבחרו להשתתף במפגש לינדאו עם חתני וכלות פרס נובל בקיץ. שתי החוקרות, חנה נועה ברעד בהנחיה של פרופ' אריה צבן וצפרה רודניק גליק בהנחיה של פרופ' שלמה מרגל, נבחרו מבין מאות חוקרות וחוקרים להשתתף במפגש היוקרתי.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מירי פאוסט, בירכה את הדוקטורנטיות ואת דיקן הפקולטה למדעים מדויקים, פרופ' משה לוינשטיין, על הבחירה.

המפגש השנתי נערך אחת לשנה בעיר לינדאו  בגרמניה בהשתתפות 30-40 חתני פרס נובל שנפגשים עם 400-500 מדענים  צעירים - סטודנטים לתואר ראשון, סטודנטים לתואר שלישי וחוקרים פוסט-דוקטורים מכל רחבי העולם. המפגש נועד לטפח חילופי קשרים בין מדענים מדורות שונים ומתרבויות ודיסציפלינות שונות.

המפגשים ממוקדים לסירוגין ברפואה, בפיסיקה ובכימיה - שלוש הדיסציפלינות במדעי הטבע של פרס הנובל. התוכנית המדעית של מפגש לינדאו מבוססת על דיאלוג. המפגשים השונים - הרצאות, דיונים, כיתות אמן ודיוני פאנל - נועדו לחזק חילופי ידע, רעיונות וניסיון בין חתני פרס נובל לבין מדענים צעירים.