פרס הרקטור לחדשנות מדעית בשנהל תשעו בגין הישגים מחקריים בשנת תשעה | אוניברסיטת בר-אילן

• פרס הרקטור לחדשנות מדעית בשנה"ל תשע"ו בגין הישגים מחקריים בשנת תשע"ה

תאריך: 2017-02-08 שעה: 13:38

במסגרת המהלכים לקידום המצוינות במחקר זכו בשנת הלימודים תשע"ו שנים עשר חברי סגל להוקרה על הישגיהם המחקריים בשנה"ל תשע"ה.

בחירתם נעשתה ע"י ועדה בראשות הרקטור, פרופ׳ מרים פאוסט, שכללה את פרופ' אריה צבן, סגן הנשיא למחקר, פרופ' אמריטוס יוסף ישורון ופרופ' אמריטה רוזלין קורן.

זכייתם צוינה במסגרת אירוע מיוחד בנוכחות ראשי האוניברסיטה, עמיתים למחלקה, תלמידי מחקר ובני משפחה.

ואלו החוקרים:

פרופ' דורון אורבך

הפרס מוענק לפרופ' דורון אורבך, מהמחלקה לכימיה, על הישגיו בפיתוח שני סוגים של סוללות נטענות חדשניות עם תכונות ייחודיות.

פרופ' מיכל אלברשטין

הפרס מוענק לפרופ' מיכל אלברשטין, מהפקולטה למשפטים, על קידום מחקר השוואתי בינלאומי פורץ דרך לחקר תיאורטי ואמפירי של תופעת הַפְּשָרוֹת במשפט תוך שימוש בעולם המושגים של ישוב סכסוכים.

פרופ' ליאור אפלבום

הפרס מוענק לפרופ' ליאור אפלבום, מהפקולטה למדעי החיים, על הישגיו בחקר מחלות של תפקוד המוח האנושי בעזרת דגי זברה.

פרופ' יהודית בר-אילן

הפרס מוענק לפרופ' יהודית בר אילן, מהמחלקה ללימודי מידע, על תרומתה הייחודית לתחום הביבליומטריקה בשילוב אספקטים כמותיים עם איכותניים, שילוב המאפשר הבנה עמוקה יותר של התופעות הנחקרות.

פרופ' אבידב ליפסקר

הפרס מוענק לפרופ' אבידב ליפסקר, מהמחלקה לספרות עם-ישראל, על מחקריו פורצי הדרך בחקר ההיסטוריוגרפיה של הספרות העברית ומיפוייה במסגרת השינויים שעוברת התרבות היהודית מאז תקופת המדרש ועד ימינו.

פרופ' אהרן מאיר

הפרס מוענק לפרופ' אהרן מאיר, מהמחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה, על תגליותיו יוצאות הדופן בארכיאולוגיה מקראית, ובין השאר, גילוי בִּיצוּרֶיהָ ושער העיר המונומנטליים של העיר גת פלישתים המקראית (תל צפית) שמשנה במידה רבה את ההבנה על המערך הגיאו-פוליטי בארץ ישראל בראשית תקופת המלוכה.

ד"ר איל פאר

הפרס מוענק לד"ר איל פאר, מביה"ס למינהל עסקים, עבור מחקריו בתחום ״ארכיטקטורת הבחירה״ המפתחים ובוחנים אמצעים המסייעים לצרכנים לקבל החלטות טובות יותר.

פרופ' דרור פיקסלר

הפרס מוענק לפרופ' דרור פיקסלר, מהפקולטה להנדסה, על פיתוח שיטת הדמיה חדשנית בתחומי הרפואה, הכימיה ובמערכות צבאיות.

פרופ' אלכס פיש

הפרס מוענק לפרופ' אלכס פיש, מהפקולטה להנדסה, על הקמתה של מעבדת ENICS –Emerging Nanoscaled Integrated Circuits and System – ייחודית ומתקדמת מסוגה שמובילה פעילות מדעית עניפה והפכה את אוניברסיטת בר-אילן למוקד ידע בתחום השבבים – הן לאקדמיה והן לתעשייה.

פרופ' אביעד פרידמן

הפרס מוענק לפרופ' אביעד פרידמן, מהמחלקה לפיזיקה, על חלקו בגילוי חלקיק "בּוּזוֹן הִיְגס" במוליכי-על.

פרופ' נתן קלר

הפרס מוענק לפרופ' נתן קלר, מהמחלקה למתמטיקה, על פיתוח אלגוריתמים חדשים לתקיפת מערכות הצפנה.

פרופ' רונית קרק

הפרס מוענק לפרופ' רונית קרק, מהמחלקה לפסיכולוגיה, על תרומתה להבנת היכולת של מנהיגות לעודד יצירתיות ולפענוח מנגנוני ההשפעה של המנהיגות על התנהגות יצירתית.