הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן השיקה את החוברת יב במספר של כתב העת 'מסכת' | אוניברסיטת בר-אילן

מימין: פרופ' יפה ברלוביץ, המחלקה לספרות עם ישראל, פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא האוניברסיטה, פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה ופרופ' אליהו עסיס, דיקן הפקולטה למדעי היהדות

הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן השיקה את החוברת י"ב במספר של כתב העת 'מסכת'

תאריך: 2017-02-08 שעה: 11:45

הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן השיקה השבוע את החוברת הי"ב של כתב העת 'מסכת', כתב עת מחקרי רב תחומי המשמש במה ייחודית למאמרים העוסקים באשה היהודייה ועולמה ובנשים בעולם היהודי כולו.

כתב העת מסכת נוסד בשנת תשס"א ע"י פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה, לזכר אשתו אסתר ע"ה. החל מהחוברת הנוכחית (ה-י"ב במספר) הוא  מתפרסם ככתב עת אקדמי במסגרת הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן. העורך הראשי של כתב העת הינו  פרופ' יהודה פרידלנדר מהמחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן ולצידו ד"ר רבקה גולדברג.

הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ נשיא אוניברסיטת בר-אילן פתח את ערב ההשקה וסיפר על המחלוקת בפוסקים אודות דבורה הנביאה כמשל למהפכת לימוד התורה של נשים בימינו. "ישנם פוסקים שלא הסכימו לומר שדבורה הנביאה הייתה שופטת, אך הכל הסכימו  שהיא לימדה את השופטים לשפוט" אמר.

פרופ'  מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה אמרה "נגע לליבי מאוד כששמעתי שאסתר אומן ז"ל החליטה בשנים המאוחרות של חייה  ללמוד תורה במדרשה, והמדרשות שקמו בשנים האחרונות מבטאות את המהפכה הרוחנית שחוות הנשים בלימוד התורה".  פרופ' פאוסט הוסיפה "כתב העת מסכת למעשה חוגג את העולם החדש שבו נשים לומדות תורה בטבעיות".

פרופ' אליהו עסיס, דיקן הפקולטה למדעי היהדות אמר "כתב העת מסכת מהווה תרומה גדולה לפקולטה למדע היהדות. זכינו שבדורנו ישנם שינויים גדולים המתרחשים גם במעמדה של האישה וכתב העת מסכת מצליח באופן מכובד, מתון ולא מתלהם  לייצר מהפכה  למען הדורות הבאים".

פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה ומי שהיה בעלה של אסתר אומן ע"ה שכתב העת נוסד  לזכרה, הודה לאוניברסיטת בר-אילן על כינון כתב העת האקדמי בין כתליה וסיפר על אהבת התורה של רעייתו אסתר ע"ה. "אסתר לא הייתה מכינה רק אוכל מעולה בשולחן השבת אלא גם דברי תורה מתוקים ומעמיקים" אמר.

פרופ' יפה ברלוביץ מהמחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן והמשמשת כיו"ר האגודה ללימודים פמינסטיים וחקר המגדר הנחתה את ערב ההשקה ועמדה על הייחוד של כתב העת. "כתב העת מבקש להעלות דמויות של נשים יהודיות מן העבר  אשר בלטו בעשייה וביצירה תרבותית, חברתית, לאומית או רוחנית".