• מימין: מר יונה טילמן, ד

מימין: מר יונה טילמן, ד"ר יניב גולדברג, הגב' שמעונה הרשקוביץ, השחקנית גילה אלמגור והרב פרופ' דניאל הרשקוביץ

תכנית ברוקדייל העניקה "אות מפעל חיים" לשחקנית גילה אלמגור-אגמון

תאריך: 2015-12-10 שעה: 10:33

השחקנית  גילה אלמגור קבלה אות הוקרה על מפעל חיים מאוניברסיטת בר-אילן. הטקס התקיים במסגרת הקורס "כל העולם במה" של ד"ר יניב גולדברג בתוכנית ברוקדייל, באוניברסיטת בר-אילן. אות ההוקרה הוענק לאלמגור  לרגל ציון שישים שנות קריירה אמנותית על בימת התיאטרון ומסך הקולנוע בארץ ובעולם.

אלמגור החלה את דרכה האמנותית ביום הולדתה ה- 17 בתיאטרון הבימה ומאז שיחקה כמעט על כל במה אפשרית. אלמגור זכתה במהלך הקריירה בכל פרס אפשרי, ביניהם: פרס דב הכסף בפסטיבל הסרטים בברלין, תשעה פרסי כינור דוד, פרס רובינא, פרס מרגלית, פרס מפעל חיים מטעם האקדמיה לקולנוע, שלושה תארי דוקטור לשם כבוד ופרס ישראל לאמנות הקולנוע.

באירוע בימת האומן סיפרה אלמגור כי היא מאמינה שבמהלך חייה היה אלוקים איתה בטוב וברע, וכי היא מנהלת איתו יחסים קרובים, גם אם לא על פי הדגם האורתודוקסי. אלמגור גם הדגימה טכניקות משחק כששיחזרה את עבודתה על תפקידים שעשתה במהלך הקריירה, סיפרה על יחסיה ההדוקים והמורכבים עם אימה, שעל יחסיהם כתבה את "הקיץ של אביה" ו"עץ הדומים תפוס". עוד סיפרה אלמגור כי צוואתה של אימה היתה שהיא תעשה בכל יום מעשים טובים ולכן הקימה לפני ארבעים שנה את 'קרן המשאלות של גילה אלמגור למען ילדים חולים'.
    לשאלת ד"ר גולדברג, אמרה אלמגור כי היתה רוצה שיזכרו אותה כאדם אכפתי שניסה לעשות טוב.

בסיום האירוע הוענקה לאלמגור תעודת הוקרה על מפעל חיים על ידי נשיא האוניברסיטה הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ.