• פרופ' משה (מקס) ימר ז"ל

הלך לעולמו פרופ' משה (מקס) ימר, לשעבר נשיא בר-אילן ותלמידו של אלברט איינשטיין

תאריך: 2010-12-19 שעה: 13:00

בירושלים נפטר פרופ' משה (מקס) ימר, פיזיקאי, חתן פרס ישראל בהיסטוריה של המדע וחתן פרס א.מ.ת ומן החוקרים המקורבים שעבדו עם אלברט איינשטיין בשנותיו האחרונות. בן 95 היה במותו.

פרופ' ימר נולד בברלין ולמד פיזיקה באוניברסיטה של וינה. את לימודי הדוקטורט סיים באוניברסיטה העברית והיה חבר סגל בה. פרופ' ימר היה חבר סגל בהרווארד, באוקלוהומה ובאוניברסיטה של בוסטון. אלברט איינשטיין כתב את ההקדמה לספרו של ימר "מושגי החלל".

בשנות החמישים הצטרף פרופ' ימר לאוניברסיטת בר-אילן והקים בה את המחלקה לפיזיקה ועמד בראשה. לימים שימש נשיא האוניברסיטה ורקטור בר-אילן. פרופ' ימר חקר את יחסו של איינשטיין לדת ולאלוקים וריכז את ממצאיו בספר "איינשטיין והדת".
    הלווייתו נערכה היום (א') בבית העלמין בסנהדריה, ירושלים.

מצ"ב דברי ההספד שהוקראו בשמו של פרופ' משה קוה, נשיא האוניברסיטה.

בגליון 2007 של כתב העת "חידושים" התפרסם מאמרו של פרופ' ימר "איינשטיין בעקבות שפינוזה". ניתן לקרוא את המאמר בקישור המצ"ב.