עצרת אינטראקטיבית מיוחדת לציון 25 שנה לרצח רהמ יצחק רבין זל | אוניברסיטת בר-אילן
Whatsapp Facebook Instagram Twitter Linkedin Flicker Youtube

• עצרת אינטראקטיבית מיוחדת לציון 25 שנה לרצח רה"מ יצחק רבין ז"ל

תאריך: 2020-11-18 שעה: 9:37

קתדרת אונסקו לחינוך לערכים, סובלנות ושלום וההתמחות לניהול ופיתוח מערכות חינוך לא פורמליות בבית הספר לחינוך  בהובלת פרופ' זהבית גרוס קיימו עצרת מיוחדת אינטראקטבית  לציון 25 שנה לרצח רבין. שר התרבות והספורט חילי טרופר פתח את האירוע בדברי ברכה לפרופ' גרוס על ההחלטה לעצור את ההוראה ולהקדיש זמן איכות חינוכי ערכי לליבון האירוע הטראגי הזה.
    חילי טרופר טען כי יש להילחם בהסתה ובעיקר באווירה שיוצרת שנאה.

העיתונאי יורם דורי שהיה דובר העצרת בכיכר רבין ניתח את הדינמיקה של השנאה שהשתוללה ברחובות לפני הרצח ואת הוויכוח שהיה בין החברים לגבי נוסח ההודעה לעיתונות על הרצח. לטענתו ח"כ אברום בורג טען שיש לגנות את הרוצח ואת כל הימין שכן "יש להאשים לא רק את מי שלחץ על ההדק אלא  את מי שהזין את הרצח ונתן לו את האקדח ביד". ניסים זוילי התנגד כי הוא פחד שאנשי שמאל יעלו על מצודת זאב וישרפו אותה. בסוף יצא לעיתונות  מסר שמביע צער אך קורא לכבוש את הדמעות ואת הזעם. ד"ר דפנה עציון  טענה שהדווחים היו מגמתיים וחד צדדיים. עציון סיפרה שבאותה תקופה היא היתה מדריכה בבני עקיבא שבאה  עם החניכים שלה  מבני עקיבא כדי להביע מחאה וצער כלפי הרצח המתועב אך הם לטענתה "הוברחו" מהכיכר ע"י המון זועם. היא טענה כי העובדה שהרצח הפך להיות שייך רק לקבוצה פוליטית אחת מכביד על הזיכרון ולא מאפשר לו להיות ממלכתי.

פרופ' גרוס טענה כי הרצח המתועב הוא  עדין פצע עמוק שטרם הגליד ויש לציין אותו בדרכים חינוכיות מגוונות במערכת החינוך ולהקדיש לו מחשבה בציבוריות הישראלית. לאחר ההרצאות נערכה סדרת הפעלות אינטראקטיביות שמטרתן היתה להראות כיצד  מציינים את רצח רבין במערכת החינוך היהודית ( עי סימא גוטמן לשעבר מפקחת במינהל חברה ונוער) ובבתי הספר הערבים בישראל (ע"י חנאן סרחאו מפקחת בחברה הערבית במינהל חברה ונוער). את הדיון סיכם עלי היכל ממונה ארצי על מינהל חברה ונוער בחברה הערבית שטען שאת המסקנות החינוכיות מהרצח יש ליישם בתוכניות לימוד והוא חייב להוות תמרור אזהרה לחברה כולה עם מסר ברור: די לאלימות!