מתווה הלימודים בשנת תשפא | אוניברסיטת בר-אילן

• מתווה הלימודים בשנת תשפ"א

תאריך: 2020-08-06 שעה: 8:29

סטודנטיות וסטודנטים לעתיד שלום,

אנחנו גאים לשתף אתכם ואתכן במתווה בר-אילן לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה. על אף חוסר הוודאות המאפיינת את הלמידה בצל הקורונה, בנינו תכנית רחבה הנותנת מענה למגוון הצרכים תוך שמירה קפדנית על הבריאות שלכם.

התוכנית מבוססת על למידה רבודה המשלבת את הפיזי והמקוון יחד, אך נותנת מענה גם לאלמנטים הנוספים שכוללים החיים הסטודנטיאליים. חשוב לציין כי תכנית זו תותאם להנחיות משרד הבריאות והמועצה להשכלה גבוהה כפי שיתפרסמו בחודשים הקרובים.

אנו רואים בקיום לימודים אקדמיים איכותיים חשיבות עליונה. מתחילת פרוץ משבר הקורונה אנו משקיעים  זמן ומשאבים על מנת לבצע את ההתאמות הנדרשות לקיום הלימודים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר.

ההשקעה כוללת הכשרות רלוונטיות לאנשי הסגל והעובדים, והצטיידות בטכנולוגיות מתקדמות המאפשרות לימודים בכל מגוון תרחישי הלימוד והבחינות. במקביל אנו מטמיעים מערכות מתקדמות המאפשרות לנו להעניק לכם זמינות ושירות מקצועי ואיכותי בכל זמן.

כאמור, בשלב זה עדיין לא ברור מה יהיו כללי ההתנהלות באוניברסיטאות  בתחילת שנה״ל הבאה לאור מגפת הקורונה. עם זאת, אנו פועלים כבר כעת כדי לאפשר לכם חווית למידה מוצלחת שתתבסס על שילוב אופטימלי של הוראה בקמפוס עם הוראה מרחוק. המתווה שגיבשנו נותן מענה רחב ככל האפשר, בהתאם לצרכים של הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה. המתווה כולל את הדברים הבאים:

סטודנטים שנה א': חלק משמעותי מהקורסים לתואר ראשון ולקורסי מעבדה הכוללים התנסות מעשית, יהיו פרונטליים. אנו סבורים כי מדיניות זו תאפשר לכם ולכן התאקלמות קלה יותר, תוך שמירה על כללי משרד הבריאות שיהיו בתוקף. בנוסף, סטודנטים חדשים יוזמנו לימי אוריינטציה במתכונת "תו סגול", במסגרתם יוכלו להכיר את המחלקות האקדמיות ומדורי השירות לסטודנט.

כיתות חכמות:  חלק מהקורסים יתקיימו בקמפוס, חלקם באופן רבוד– כאשר חלק מהסטודנטים נוכחים בכיתה וחלקם צופים בהרצאה בזום בשידור ישיר או בהקלטה במועד הנוח להם. בכוונתנו לשלב מפגשים אישיים ו/ או בקבוצות קטנות של מרצים עם סטודנטים, בדגש על הסטודנטים החדשים המתחילים את לימודיהם בתשפ״א. בכל מתחם בו יתקיימו לימודים יהיו עזרי מיגון כמו אלכוג'ל ומסיכות (לאלה מכם ששכחו אותה בבית).

הוראה מתקדמת: במסגרת ההיערכות, המרצים שלנו עוברים במהלך הקיץ הכשרות להוראה ופדגוגיה משודרגת מותאמת להוראה מרחוק, וביישום טכנולוגיות מתקדמות בהוראה.

בנוסף, התאמנו את מערך הספריות לפעילות תחת כללי ה"תו הסגול" ובכוונתנו לשלב בהן מפגשים אישיים ו/או בקבוצות קטנות של מרצים עם סטודנטים, בדגש על הסטודנטים החדשים המתחילים את לימודיהם בתשפ״א. בנוסף, תתאפשר לקבוצות לימוד קטנות הזמנת מקום בספריות במערכת ייעודית.

אפליקציית בר-אילן: אפליקציה זו תלווה אתכם במהלך חייכם הסטודנטיאליים, ומהשנה כוללת גם כרטיס סטודנט דיגיטלי המאפשר לכם כניסה לאזורים שונים בקמפוס, כולל הספריות, בנוחות ללא צורך לשאת איתכם כרטיס פיזי.

פרויקט "אח בוגר": בשנה״ל הקרובה צפויים להצטרף אלינו סטודנטים חדשים רבים מאד. לשמחתנו, מספר הסטודנטים הבוחרים ללמוד איתנו הולך וגדל השנה. אנו מעוניינים לתת להם תמיכה של סטודנטים ותיקים יותר. בקרוב נפרסם את פרטי התוכנית וההצטרפות אליה.

למידה ירוקה:  מאות דונמים של שטחים ירוקים ופתוחים בתוך הקמפוס מאפשרים לנו לרתום את האוויר הפתוח לטובת למידה ועבודה בטוחות. בימים אלה אנו מאתרים, מתכננים ומנגישים חלק מהשטחים הללו כך שנוכל לקיים בהם למידה.

חיים סטודנטיאליים: הצטיידנו בעגלות קפה חדשות, חידשנו את התפריטים בחלק מהמסעדות בקמפוס, הספריות ומתחמי הלמידה מונגשים בהתאם להנחיות "התו הסגול" וכבר היום רובם פתוחים בפניכם. אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה מעניקה שירותים שונים לסטודנטים ותיזום פעילויות חברתיות, חוגים, אירועים ומופעים מדליקים בהתאם למה שיאפשרו הנחיות משרד הבריאות.

כפר הסטודנטים: הבניינים החדשים וגם המעונות ששופצו ושודרגו יאפשרו לכם לגור בתוך הקמפוס, באופן הנוח והמתאים ביותר לחיים סטודנטיאליים תוססים. בנוסף, וכחלק מההיערכות לאתגרים שהעמידה בפנינו הקורונה, אנו משדרגים את רשת ה WIFI בחלקים נרחבים של הקמפוס.

דיקן הסטודנטים:  לשכת דיקן הסטודנטים תוכל לסייע לכם בחונכות ובהתאמות בבחינות, אם יש לכם לקויות למידה או מוגבלות אחרת, בעזרה לאוכלוסיות מיוחדות, שיבוץ במעונות, זכויות סטודנט (מילואים, הריון ולידה וכו') ועוד.

ולסיום, נעדכן כי בימים אלה אנו בוחנים, יחד עם משרד הבריאות, אפשרות להציב כפיילוט "מנהרת קורונה" בכניסה לקמפוס. מנהרה זו, לחיטוי אנשים וחפצים, היחידה מסוגה בעולם, הינה פרי פיתוח של חוקרים ממעבדות המחקר במחלקה לכימיה והמכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. "מנהרת הקורונה" מרססת חומר חיטוי ייחודי- מים אשר עברו תהליך אלקטרוליזה, ואשר הופכים לחומר חיטוי יעיל נגד קורונה לנכנסים בשער הקמפוס.

מאחלים לכם למידה פורייה ומקווים לראות אתכם כאן איתנו בקמפוס בשנה הקרובה.