הזמר עקיבא תורג`מן בהופעתו בליל הושענא רבא באוניברסיטת בר-אילן (צילום: מיקי לנגנטל)

הושענא רבה באוניברסיטת בר אילן: למעלה מ-2000 צעירים בליל הלימוד הגדול בארץ שנערך ביוזמת רב הקמפוס הרב שפר ותנועת בני עקיבא

תאריך: 2019-10-23 שעה: 15:39

לשכת רב הקמפוס באוניברסיטת בר-אילן בשיתוף עם תנועת הבוגרים של בני עקיבא והאגף הארצי לתרבות יהודית במשרד החינוך קיימו זו השנה השמינית ערב של לימוד ותיקון בליל הושענא רבה באוניברסיטה.

בליל התיקון באוניברסיטת בר-אילן השתתפו כ-2000 צעירים, נשים וגברים, אשר גדשו את השיעורים הרבים שהתקיימו בליל זה.

האירוע המסורתי כלל גם השנה עשרים שיעורים והרצאות בחמישה מושבים מקבילים באולמות ברחבי הקמפוס, מופע מרגש של הזמר עקיבא תורג'מן ונחתם בתפילת ותיקין של הושענא רבה.

את הערב פתח שר החינוך הרב רפי פרץ בדברי ברכה למשתתפי האירוע.

ציבור המרצים היה מגוון וכלל הן ראשי ישיבות ומוסדות, אנשי אקדמיה מבר-אילן ואנשי הגות ורוח:

הרב יעקב אריאל, פרופ' רבקה תובל-משיח, הרב ד"ר יהודה אלטשולר, הרב שלמה שפר, מזכ"ל בני עקיבא מר יאיר שחל, פרופ' חנוך בן פזי, ד"ר לאה ויזל, הרב יהושע שפירא, הרב שמואל אליהו, העיתונאי יאיר שרקי, פרופ' צבי מרק, הרב יעקב מדן, הרבנית ימימה מזרחי, הרב חיים נבון, הרב מתניה ידיד, הרב דוד סתיו, הרב חגי לונדין, הרב אהד טהר-לב, הרב אייל ורד, הרב יונה גודמן, הרב דני איזק, הרב פנחס עציון.

הרב יעקב אריאל לשעבר רבה הראשי של רמת גן ונשיא ישיבת רמת גן פנה לסטודנטים ולסטודנטיות העומדים בפתח תחילת שנת הלימודים האקדמית  שהשתתפו בערב התיקון והדגיש את חשיבות  לימוד התורה בקרב הסטודנטים והסטודנטיות ואמר: "יום בלי  לימוד תורה אפילו מועט הוא יום אבוד".

הרב שלמה שפר רב הקמפוס של אוניברסיטת בר- אילן אמר :"ערב הלימוד הייחודי הזה של סטודנטים וסטודנטיות מכל רחבי הארץ משתלב בדרכה של אוניברסיטת בר- אילן כמקום המחבר בין מצויינות מדעית למורשת ישראל וברוח זו אנו פועלים בהיבטים ובפעילויות מגוונות באוניברסיטה לאורך כל השנה".

הרב מתניה ידיד מתנועת הבוגרים וממארגני האירוע: "זו כבר השנה השמינית שהצעירים בארץ מצביעים ברגליים ואומרים לכולנו עד כמה התורה היא משמעותית וחלק בלתי נפרד מחייהם. הם אומרים לנו שהם צמאים לתורה אקטואלית ומחוברת לחיים – בדיוק מה שתנועת בני עקיבא עושה כבר 90 שנה. נמשיך לייצר ולקדם עוד ימים ופעילויות מסוג זה – מבחינתנו זוהי בשורה ושליחות עבור אלפי צעירים וצעירות בישראל".

ד"ר לאה ויזל, ראשת המדרשה בבר-אילן: יצאתי מליל הלימוד במדרשה ובקמפוס ב"א בהתרוממות רוח. הצעירות והצעירים שגדשו את אולמות הלימוד במהלך הלילה חיזקו בי את התחושה שיש מצד אחד צימאון גדול לתורה ומצד שני היצע גדול למבקשים, נשים וגברים כאחד. עד לפני שנים בודדות לנשים בסביבה לא היה רלבנטי לצאת ללימוד בליל הושענא רבה והשיעורים הציבוריים היו פחות מותאמים ולא מגוונים. יש עליה בהשתוקקות לתורה ולרוחניות בסביבתנו וזה משפיע ומרומם את כל העולם ואולי פה טמון הסוד, כשחלק מאתנו מתרומם זה מושך את כלל ישראל כלפי מעלה ואנו זוכים לראות את הנאמר: 'לא צמא למים ולא רעב ללחם כי אם לשמוע את דברי ה'."

ליל הלימוד הופק בהצלחה ע"י "רן דוידי הפקות" והועבר בשידור חי ב"כאן מורשת".