כנס בר-אילן לקידום שיתוף פעולה עם התעשייה

כנס בר-אילן לקידום שיתוף פעולה עם התעשייה נערך באוניברסיטה

תאריך: 2018-12-31 שעה: 11:43

עשרות נציגי חברות ותעשיה השתתפו בכנס בר-אילן לעידוד שיתוף פעולה עם התעשייה שהתקיים באוניברסיטת בר-אילן ונערך על ידי ד"ר רוקסן לחמי מהפקולטה למדעי החיים ובסיוע מחלקת השיווק של ביראד חברה למחקר ופיתוח.

במהלך הכנס קיבלו המשתתפים דברי הסבר על המרכזים: ד"ר איתי לזר הציג את המרכז למכשור מדעי וד"ר שמעון טינמן הציג את המרכז לניסויים הפרה-קליניים. בנוסף, הוצגו מרכזי שירות נוספים המעניקים שירותים משלימים לתעשייה: המרכז למכשור מדעי של הפקולטה לרפואה בצפת והיחידה למס-ספקטרומטריה של המחלקה לכימיה והמכוון לננו-טכנולוגיה וכן נערכו סיורים מודרכים במרכזי השירות בליווי הסברים על המכשור הקיים בהם.

את הכנס פתחה פרופ' שולמית מיכאלי, סגנית הנשיא למחקר שציינה את החשיבות באינטראקציה בין חברות לבין האוניברסיטה כמוסד אקדמי מחקרי. פרופ' דורון גינזברג, דיקאן הפקולטה למדעי החיים וד"ר צביקה בן פורת, מנכ"ל ביראד, ציינו את החשיבות בפתיחת שערי האקדמיה לתעשייה, המהווה מנוף לצמיחה ולחדשנות וד"ר חזי ששון, המנהל המקצועי של חברת ביולוג'יק סיפר על החברה ופעילותה וכיצד היא נעזרת במרכזי השירות שבבר-אילן.

את התשתיות באוניברסיטה מאפיינות חדשנות ומצוינות אקדמית, והן הבסיס לפיתוח הקדם-תעשייתי של מוצרים חדשים. באוניברסיטת בר-אילן קיימות מעבדות משוכללות להוראה ומחקר, לשימוש הסטודנטים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, לשימוש הסגל והן לשיתופי הפעולה עם התעשייה והאקדמיה בארץ ובחו"ל.

מרכזי השרות של אוניברסיטת בר-אילן נותנים מענה למכוני מחקר בבתי חולים ברחבי הארץ, לדוגמה, איכילוב, שיבא ובלינסון, אשר עובדים מול המרכזים של הפקולטה למדעי החיים ובתי החולים בצפון: זיו, פוריה ונהריה, אשר עובדים מול המרכז למכשור מדעי של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בצפת.