• ד

ד"ר דב לויטן, לשעבר ראש מנהל המכללות, אוניברסיטת בר-אילן

טקס פרישה מרגש מראש מנהל המכללות, ד"ר דב לויטן

תאריך: 2017-10-23 שעה: 8:30

ביום שני (16.10) נערך טקס הוקרה ופרידה מראש מנהל המכללות והמכינות, ד"ר דב לויטן לרגל סיום תפקידו ופרישתו מהאוניברסיטה לאחר 40 שנות עבודה באוניברסיטה.

את הטקס פתחה, רקטור בר-אילן, פרופ' מירי פאוסט שציינה את  יכולתו  של ד"ר לויטן להמשיך ולשמר את הלהט בעבודה.  "40 שנה האש לא כבתה בדב והוא ממשיך לעבוד על 'אש'. הוא ממשיך לעבוד בעבודה שגרתית ועל אף זאת הוא מצליח לשמר את הרצון לחדש" אמרה פרופ' פאוסט.

מנכ"ל האוניברסיטה, מנחם גרינבלום ציין את פעילותו של ד"ר לויטן בקידום מינהל המכללות. " דב הצליח ליצור חיבור בין עסקים, נהלים והשכלה גבוהה" אמר גרינבלום. "עבודתו במנהל המכללות הייתה הצלחה  בלתי רגילה וכך גם הקמפוס החרדי שפתח את ההשכלה למגזר החרדי ונחשב לפריצת דרך. כיוון שאדם נמדד בתוצאות, אני יכול להעיד כי בתקופה שבה כיהנתי כמנכ"ל, דב השיג תוצאות רבות. מהיכרות עם משפחתו, הוא יכול להיות גאה גם במשפחתו שאיתה יוכל כעת לבלות זמן רב יותר" אמר המנכ"ל.

ראש מערך המכללות והמכינות, פרופ' גיל אפשטיין סיפר על היכרותו המוקדמת עם דב, בהיותו נער בר- מצווה בקהילתו בנתניה. הוא בירך את דב על עשייה מרובה, על רעיונות שיצאו לפועל ועל הראייה לעתיד. "דב הסביר לי שכל דבר צריך לבנות בהדרגה ודב בנה פה משהו נפלא. הוא הולך עכשיו למשהו חדש/ ישן- למחקר והוראה במכללה האקדמית באשקלון ואני בטוח שהוא יטביע גם שם את חותמו".

רקטור מכללת אשקלון, פרופ' שמעון שרביט בירך ואמר: "זוהי זכות גדולה להיות כאן לברך את דב אחרי ההיסטוריה ארוכת שנים עם דב וכנציג של מכללת אשקלון שפועלת בחסות בר-אילן. במהלך השנים נרקמו בינינו יחסי ידידות ודב נשאר עם סבלנותו שאין לה קץ ועם הקסם האישי, גם בשנים שבהן החל תהליך ההיפרדות של מכללת אשקלון מבר-אילן".

בטקס נאמו שניים מבוגרי התכנית המיועדת לאנשי צבא והם הודו לדב על שיתוף פעולה ארוך השנים. הקצינים  אמרו כי דב השכיל להפוך אתגרים ואיומים להזדמנויות מתוך תחושת שליחות ציונית ולהנגיש את ההשכלה הגבוהה למען אנשי מערכת הביטחון.

ד"ר דב לויטן חתם את האירוע והודה לראשי האוניברסיטה, לחבריו הרבים ולצוות עובדי מנהל המכללות  שליוו אותו במהלך השנים. "במהלך כהונתי בבר-אילן במשך 40 שנה זכיתי לקבל עזרה ותמיד זכיתי לאוזן קשבת. רקטורים, מנכ"לים, ראשי מערך והסגל המנהלי והאקדמי ליוו אותי וזכיתי לעבוד במחיצתם של האנשים הטובים ביותר. אני מסיים את תפקידי בידיעה כי אני מותיר בידיים טובות את מנהל המכללות שאותו יוביל פרופ' אפשטיין. "זכיתי להכיר את בר-אילן בתקופות טובות וגם בתקופות משבר. אני רוצה להודות לכל מי ששיתף פעולה ועזר במהלך השנים. לאנשי המכללות וכל האגפים והמדורים שעזרו לעבור את כל המכשולים והאתגרים ביחד. לצוותים המקצועיים ולאנשי המנהלה והאקדמיה- תודה לכולכם!"

במהלך האירוע ציינו אנשי מנהל המכללות את פעילותו של דב לקידום ופיתוח ההשכלה הגבוהה, בין השאר בשל שאיפתו לפעול מההיבט הלאומי ובכך לפתח את המכללות האזוריות של בר- אילן. במהלך כהונתו של דב התרחב צוות העובדים במנהל המכללות מ- 5 עובדים ל- 30 אנשים שעובדים באגפים שונים ופועלים לקידום ולהנגשת ההשכלה הגבוהה. במסגרת תפקידו בראש מנהל המכללות והמכינות בבר-אילן ניהל ד"ר לויטן את המערך שכולל כיום שורת תכניות לימוד ובהן, מכינה קדם אקדמית: השלמת בגרויות, שיפור בגרויות, מכינה במתמטיקה, מכינה בפיזיקה, מכינה להנדסה; תוכנית 30+ (מכינה 30+): לימודים לסטודנטים  בני 30 ומעלה שלהם אין תעודות בגרות, מכינה ללימודי רפואה לבעלי תואר ראשון, מכינת ריענון; המדור לזרועות הביטחון והמדור לתכניות מיוחדות: לימודי ערב, לימודים ללא פסיכומטרי, לימודי תואר ראשון לאנשים עובדים ולימודים לגיל השלישי והקמפוס החרדי - תוכניות לימודים לחרדים.