אוניברסיטת בר-אילן אירחה את תלמידי כיתה י בישיבה התיכונית 'לפיד תורת נחום' | אוניברסיטת בר-אילן

בתמונה מימין: פרופ` מרים פאוסט רקטור האוניברסיטה, הרב שבתי רפפורט ראש בית המדרש במכון הגבוה לתורה, מורי הישיבה התיכונית `לפיד תורת נחום` ותלמידי כיתה י`

אוניברסיטת בר-אילן אירחה את תלמידי כיתה י בישיבה התיכונית 'לפיד תורת נחום'

תאריך: 2017-04-02 שעה: 8:20

אוניברסיטת בר-אילן אירחה השבוע (ג') את תלמידי כתה י' בישיבה התיכונית "לפיד תורת נחום" במודיעין.

התלמידים למדו במהלך שנה"ל עם הר"מ -הרב יעקב טבצ'ניק, את הקדמת הרמב"ם לפרקי אבות, הנקראת "שמונה פרקים" ועוסקת בתורה, מדע, מוסר ואתיקה. לסיכום הלימוד ביקש הרב טבצ'ניק להביא את התלמידים לאוניברסיטת בר אילן, כדי לשמוע על שילוב תורה ומדע.

התלמידים הגיעו לבית המדרש של המכון הגבוה לתורה ושמעו שיעורי תורה מפי הרמי"ם של בית המדרש, ושילוב של  מדע ותורה מפי חברי קבוצת 'ניצוצות', לשיח בין מדע לתורה. כמו כן סיירו התלמידים בפקולטה להנדסה ופגשו מדענים  ומדעניות פורצי דרך בתחומם.

בתום הביקור האזינו התלמידים לשיעור מפי הרב שבתי א' הכהן רפפורט, ראש בית המדרש אשר אמר "הבנת מודלים מדעיים חדשניים עשויה לסייע בהבנת סוגיות הלכתיות קשות, לפיתוחן, ולהסקת מסקנות מהן".

פרופ' מרים פאוסט רקטור האוניברסיטה שוחחה עם התלמידים על חשיבה יצירתית כתנאי חיוני לפריצת דרך מדעית  והסבירה " שמתוך שני העולמות, תורה ומדע,  ניתן להגיע לתובנה חדשה ושילובי תורה ומדע עשויים להיות מנוף חשוב ליצירתיות בשני התחומים".