פורום הרקטור עם יעל ארד ופרופ' רונית קרק | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ` רונית קרק ויעל ארד בפורום הרקטור

פורום הרקטור עם יעל ארד ופרופ' רונית קרק

תאריך: 2017-03-29 שעה: 14:49

"המגרש שלה: הצלחות ואתגרים של נשים בספורט ועסקים" היה הנושא שעמד לדיון בבימת הרקטור שהתקיימה אתמול. פרופ' רונית קרק,מייסדת מסלול 'מגדר בשטח' בתכנית ללימודי מגדר, ארחה אתמול את זוכת המדליה האולימפית הראשונה לישראל, ומומחית ליזמות ופיתוח עסקי, יעל ארד, לשיחה בנושא מה ניתן ללמוד מספורטאיות כדי להצליח בעסקים ובתחומים נוספים.

יעל ארד שיתפה את הקהל בקריירה שלה שכללה ויתורים לצד הגשת השאיפות והובילה אותה לזכיה במדליית כסף אולימפית בברצלונה בשנת 1992. "צריך להעיז ולחלום בגדול. כן. זה דורש דרך ארוכה. בגיל 25 נגעתי בשמיים. אחד יקרא לזה ויתור, ואחר בחירה. זו היתה בחירה שהובילה אותי להגשים את החלומות שלי. בגיל 16 כבר נסעתי בעולם עם 2 חליפות ג'ודו והשתתפתי בתחרויות. גרתי לבד והיו לי התמודדויות שאין לבנות אחרות בגיל הזה. הבכי והגעגועים עיצבו אותי והפכו אותי לאדם חזק. הבחירות בחיים כוללות תמיד גם ויתורים. הבחירות שלנו יובילו אותנו לאן שנרצה להגיע. אני רציתי לעבור דרך קירות. לא כולם הם כאלה ואני מכבדת את הבחירות של ספורטאים אחרים, שכוללות לפעמים ויתור על יעדים קשים".

יעל סיפרה על הדרך העסקית שפנתה אליה, ואמרה "גם בעסקים אני חולמת בגדול ולא מחפשת הנחות. בדר"כ כשמראיינים נשים אז בעיקר שמים דגש על הבית והילדים ולא על היכולת האינטלקטואלית שלהן. אני אמא ל-2 ילדים, שבחרתי ללדת מאוחר. כן. עשיתי ויתור למען הקריירה. כי לספורט יש גיל קריטי ואמצע שנות ה-20 הוא משמעותי ליכולת גופנית, בעוד ללדת בגיל 30 זה לגמרי אפשרי. אפשר לג'נגל, אני עושה כך. זה מאפיין נשים שעושות גם וגם וגם ואנו לא צריכות להתנצל על כך".

"בר-אילן פינת ישראל: פורום הרקטור לאקדמיה וחברה" היא סדרת מפגשים חדשה של חוקרים באוניברסיטה עם מומחים ואישי ציבור, שנפתחה השבוע באוניברסיטה במסגרת קשרי האוניברסיטה וקהילת התושבים. הסדרה מתקיימת בחסות רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, ועוסקת בנושאים הנמצאים על סדר היום הציבורי.