ערב השקה לספר 'ואת שם אהרן תכתב' לכבודו של פרופ' אהרן דמסקי | אוניברסיטת בר-אילן

פרופ` אהרן דמסקי, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, אוניברסיטת בר-אילן

ערב השקה לספר 'ואת שם אהרן תכתב' לכבודו של פרופ' אהרן דמסקי

תאריך: 2017-03-14 שעה: 7:45

המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ע"ש ישראל וגולדה קושיצקי קיימה ערב השקה לספר "ואת שם אהרן תכתב" לכבודו של פרופ'  אהרן דמסקי “And Inscribe the Name of Aaron”: Studies in Bible, Epigraphy, Literacy and History Presented to Aaron Demsky, Rolling Hills Estates: Western Academic Press, 2017. את הספר ערך  פרופ' יגאל לוין מן המחלקה לתולדות ישראל ופרופ' דב-בער קוטלרמן מן המחלקה ללימודי יידיש.

הספר יצא במסגרת כתב העת Maarav: A Journal for the Study of Northwestern Semitic Languages and Literature היוצא בארה"ב, והוא  מכיל  19 מאמרים המחולקים לששה מדורים: מקרא, תולדות המזרח התיכון הקדום, אפיגרפיה, אונומסטיקה (חקר השמות), אוריינות וכתיבה וחקר הספרות הרבנית.

הספר הוגש לפרופ' דמסקי כאות הוקרה על הישגיו האקדמיים בחמישים שנות פעילותו. פרופ' דמסקי החל  ללמד  במחלקה לתולדות ישראל ב 1968, וביובל השנים שעברו העמיד תלמידים רבים, שעסקו בתחומים מגוונים. פרופ' דמסקי התרכז בעיקר בתולדות עם ישראל בתקופת המקרא, אך  הרחיב את תחומי התעניינותו גם לתקופת בית שני, המשנה והתלמוד, חקר החברה היהודית הקדומה ותולדות היישוב בתקופה העתיקה. כמו כן, הוא עסק בתולדות הכתב, ומחקריו הובילו בחקר הכתיבה והאוריינות בישראל בעת העתיקה ובאפיגרפיה (פיענוח כתובות עתיקות). גישתו המיוחדת להבנת מרכזיות הכתב והספר בעיצוב תרבות ישראל בתקופת המקרא באה לביטוי בספרו המקיף ידיעת ספר בישראל בעת העתיקה (הוצאת מוסד ביאליק), שזכה בפרס ביאליק כספר המחקר הטוב ביותר במדעי היהדות בשנת 2014.

לפני כעשרים וחמש שנה יזם פרופ' דמסקי  את המפעל לחקר אוצר השמות היהודיים מכל התקופות ובכל הקהילות היהודיות. במסגרת זו ייסד מסורת של כנסים בינלאומיים אודות חקר השמות היהודיים וערך סדרה של חמישה ספרים בנושא זה שכותרתם  "ואלה שמות" שיצאו בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן. כך הוא פיתח תחום מחקר חדש במדעי היהדות.

באירוע השקת הספר השתתפו פרופ' יגאל  לוין, פרופ' אליהו עסיס דקן הפקולטה למדעי היהדות, פרופ' קימי קפלן, ראש המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, ד"ר אבשלום  קור, ד"ר עידן ברייר, פרופ' דב- בער  קוטלרמן, פרופ' אד גרינשטיין, פרופ'  כריסטופר רולסטון ועוד.

בתום הערב הודה פרופ' דמסקי לעורכי הכינוס ולמשתתפים הרבים ואמר "אני מודה לקב"ה על חסדיו הרבים שהעניק לי  ולמשפחתי ועל אשר  נתן לי את הכוח  ללמוד וללמד כדי  להגשים את רצוני – להגדיל תורה ולהאדירה  גם בתחום האקדמי". פרופ' דמסקי הודה לרעייתו רבקה ואמר "כל לימודי והישגי  שלי ושלכם -שלה הוא"  והוסיף "אני זכיתי למורים  טובים  אשר נתנו לי מושג מה זה נקרא חוקר גדול ומהי מידת הצניעות בלימוד". כמו כן הודה פרופ' דמסקי לתלמידיו ולעמיתיו הרבים אשר השתתפו בערב ההשקה.