טקס פרס הרקטור לחדשנות מדעית בבר-אילן

פרס הרקטור לחדשנות מדעית הוענק ל-14 חוקרים מצטיינים בגין הישגים מדעיים

תאריך: 2017-05-04 שעה: 13:22

14 חוקרים מצטיינים  קיבלו (ד') את פרס הרקטור  לחדשנות מדעית. בטקס הענקת הפרס השתתפו החוקרים, בני משפחותיהם, תלמידים ועמיתים.

ואלה מקבלי  הפרס השנה:

ד"ר שירי אלון וד"ר גבריאלה גייר מהמחלקה לכלכלה

פרו'פ  אדוארד גרינשטיין מהמחלקה לתנ"ך

פרופ' עידו דגן מהמחלקה למדעי המחשב

פרופ' דוד הנשקה מהמחלקה לתלמוד ותושב"ע

פרופ' חיים כהן מהפקולטה למדעי החיים

פרופ' ניר לב מהמחלקה למתמטיקה

פרופ' אליהו סלוצקין מהמחלקה לפיזיקה

פרופ' שרון ערמון-לוטם מהמחלקה לבלשנות וספרות אנגלית

פרופ' אברהם פאוסט מהמחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה

פרופ' אבי צדוק מהפקולטה להנדסה

פרופ' מיכל ציון מביה"ס לחינוך

פרופ' גל קמינקא וד"ר נועה אגמון מהמחלקה למדעי המחשב

פרס הרקטור לחדשנות מדעית מוענק זו השנה השנייה לחוקרים פורצי דרך.

את הטקס פתח נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, שבירך את זוכי הפרס, "עונג גדול להסתכל על הנבחרת המדעית. אני מאחל לכם שהקב"ה ימשיך לתת לכם את הכוח להיות מקור של גאווה ותפארת לא רק לאוניברסיטת בר-אילן, אלא לעולם כולו וברוכים תהיו". הרב פרופ' הרשקוביץ ציין כי החוקרים מקבלי הפרס השכילו לפתח כוחות משלהם.

רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, אמרה "השנה הוגשו הרבה מועמדויות והקבוצה הנבחרת היא מקור לגאווה  גדולה. החוקרים שנבחרו היום הם רואים את הדברים כמו כולם, אך גם אחרת. לכל יצירה משובחת יש חיבור למציאות ובנוסף יש קומה חדשה עם הסתכלות אחרת וצריך להיות מסוגלים לחיות בדואליות הזו המהווה אתגר לא פשוט.

סגן הנשיא למחקר בבר-אילן, פרופ' אריה צבן, בירך את החוקרים הזוכים: "דמיון, יצירתיות וחדשנות הם שמקדמים את האנושות ומצעידים אותה בטיפוס אל הפסגות הגבוהות. זהו מאמץ ממושך, רובו סיזיפי, לפעמים הוא אפור, אבל כאשר הניצוץ מתרחש אין דומה לו ולהרגשה המתלווה אליו. האוניברסיטה שלנו פועלת כאנסמבל וכך אנסמבל החוקרים בבר-אילן מניח, מתוך שותפות, שכבות של ידע, פיתוחים מדעיים, פיתוחים טכנולוגיים, מורשת, היסטוריה, שיטות מחקר ועוד".

פרופ' אדוארד גרינשטיין מהמחלקה לתנ"ך נשא דברים בשם מקבלי הפרס "אין אנו עמלים  על מנת לקבל פרס, ואין כל  מי שמגיע לו פרס מקבל, אך טוב ויפה  לקבל הכרה, כשאנו יודעים כמה השקענו  וכמה ניסיונות  בלתי מוצלחים  וכמה ניסויים כושלים השקענו, עד שהוצאנו מחקרים שהיו ראויים לפירסום".

בתום הטקס הוקרנו סרטונים אודות הישגי החוקרים שזכו השנה בפרס הרקטור.