• ד

ד"ר אוריאל גלמן, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2017-03-02 שעה: 11:32

ד"ר אוריאל גלמן מהמחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, זכה בפרס החברה ההיסטורית הישראלית לחוקר מצטיין בתחום תולדות יהודי מזרח אירופה.

הפרס ניתן לד"ר אוריאל גלמן על מחקר בתולדות יהודי מזרח אירופה, על סמך מחקריו פורצי הדרך העוסקים בתולדות החסידות בפולין המרכזית. החברה ההיסטורית הישראלית תעניק את הפרס בפעם הראשונה בכנס של החברה ההיסטורית הישראלית בנושא מאה שנים למהפכה הרוסית, שיתקיים ב-20 במרץ באוניברסיטת תל-אביב.

ראש המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו, פרופ' קימי קפלן בירך את ד"ר גלמן זכייתו: "הבחירה בד"ר גלמן מתוך שורה של מועמדות ומועמדים היא כבוד גדול לו, למחלקה, לפקולטה ולאוניברסיטה".

ד"ר אוריאל גלמן מרצה במחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ומתמחה בהיסטוריה חברתית ותרבותית של יהודי מזרח אירופה בעת החדשה ובתולדות החסידות ובהיסטוריה של הקהילה היהודית בפולין. הפרס יוקרתי הוא על שמם של שניים מגדולי החוקרים של יהודי מזרח אירופה במחצית השנייה של המאה ה-20- פרופ׳ עזרא מנדלסון ז״ל ופרופ׳ יונתן פרנקל ז״ל,  שני חוקרים בולטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים שעסקו בתולדות יהודי מזרח אירופה.