• טקס חלוקת מלגות ע"ש ישראל פולק לדוקטורנטים מצטיינים

טקס חלוקת מלגות לדוקטורנטים מצטייני הנשיא ע"ש ישראל פולק נערך השבוע בבר-אילן

תאריך: 2011-05-16 שעה: 11:17

ביום ה' (12.5) נערך באוניברסיטה טקס חלוקת מלגות לדוקטורנטים מצטייני הנשיא ע"ש ישראל פולק. האירוע נערך בנוכחות מוטי משען, עוזר בכיר לנשיא האוניברסיטה, נציגים מטעם הנהלת הקרן, רו"ח ישראל ברק ומר משה זנבר ו-13 הדוקטורנטים זוכי המלגה.
    את הטקס הנחתה קרין זינגר, ע' מנהלת דסק ישראל במערך פיתוח משאבים עולמי.

הקרן ע"ש ישראל פולק מעניקה מלגות מצטייני נשיא זו השנה הרביעית. מתוך מאות הסטודנטים המצטיינים, מעטים זוכים במענק זה, המאפשר להם להשקיע את מלוא מרצם וזמנם ללימודיהם ולמחקריהם. בזכות תרומתה של הנהלת הקרן ע"ש ישראל פולק, זוכים 13 הדוקטורנטים בתנאי מחקר אופטימאליים.

הקרן נושאת את שמו של אחד מגדולי התעשיינים בישראל.
    ישראל פולק קשר את גורלו בגורל מדינת ישראל עוד בתחילת שנות ה-60 כשהקים את מפעל "פולגת" בקרית גת. ישראל פולק היה אדם מיוחד, עלה לארץ ועשה למען המדינה מדרום ועד צפון "מר פולק הוא סמל לעשייה ציונית בשבילנו וראוי לציין זאת היום, רק כמה ימים לאחר חגיגות יום העצמאות ובסמוך ליום פטירתו של מר פולק", אמה מנחת הטקס, קרין זינגר.
    על פי בקשת הקרן, האוניברסיטה מקפידה לערוך את הטקס בחודש אייר בכל שנה, בסמוך ליום האזכרה של מר פולק.

"ההשקעה של הנהלת הקרן ע"ש ישראל פולק באוניברסיטת בר-אילן", אמרה קרין זינגר, "מעידה אפוא על המקום שנתתם לנו בליבכם. בזכותכם הסטודנטים שלנו יכולים להתמקד במחקרם, ולעתיד לבוא כשיסיימו את לימודיהם יחזירו ויתרמו תרומתם לחברה הישראלית. כל אחד מהדוקטורנטים האלה עוד יעניק לזולתו ולמדינתו, בהשראת דרכו ופועלו של מר ישראל פולק".