מפגש פורום מזכירים אקדמיים של אוניברסיטאות המחקר בישראל

לראשונה ביוזמת אוניברסיטת בר-אילן: מפגש פורום מזכירים אקדמיים של אוניברסיטאות המחקר בישראל

תאריך: 2017-02-13 שעה: 14:47

פורום המזכירים האקדמיים של אוניברסיטאות המחקר בישראל קיים את פגישתו הראשונה באוניברסיטת בר-אילן. מטרתו של הפורום היא היכרות עם מבנה המזכירות האקדמית של המוסדות השונים, תוך דיון בתחומי הטיפול הייחודיים להם, ויצירת פלטפורמה לשיתוף פעולה וטיפול בבעיות משותפות לאורך זמן.

ד"ר רחל לוי-דרומר, מזכיר אקדמי בבר-אילן, שיזמה את המפגש הראשון, בקשה מהנוכחים להציג את מבנה המזכירות האקדמית של המוסד אותו הם מייצגים, תוך התייחסות למבנה הייחודי של כל מוסד, ומעמדו ותפקידו של המזכיר האקדמי. במהלך ההצגה נדונו נושאים המשותפים לכולם, ובהם:  מכללות בשוק ההשכלה הגבוהה והשפעתן על מעמד האוניברסיטאות, יזמות וחדשנות במוסדות הלימוד, הגדרה לשונית למזכיר/מזכירה אקדמית, מעמדו ותפקידו, מערכות מנהל סטודנטים בעידן הטכנולוגי ותהליך אישור תכניות לימוד חדשות.

ד"ר רחל לוי-דרומר מסרה כי "המפגש של המזכירים האקדמיים הראה כי האוניברסיטאות שונות במבנה הארגוני שלהן, והן בעלות מנגנונים שונים, שחשוב להכיר וללמוד. יחד עם זאת עלו סוגיות שכולם מתמודדים איתן, ומחפשים להן פתרונות. כל הנוכחים הסכימו כי ישנה חשיבות גדולה למפגשים נוספים מסוג זה, וכי הסוגיות שיועלו עשויות לתרום לפעילות היומיומית של המזכירויות האקדמיות. נותרו הרבה סוגיות שטרם נדונו, כגון הטיפול בענייני משמעת, סטודנטים זרים ואשרות שהייה ומערכת היחסים של המזכירות האקדמית עם מנהל האוניברסיטה".

ד"ר אייל יניב, ראש בית הספר למנהל עסקים בבר-אילן, הרצה בפני חברי הפורום בנושא: "האם נגזר על הסנדלר ללכת  יחף? חדשנות משבשת באוניברסיטה״. הרצאה מרתקת על חדשנות, יזמות ומקומם במוסדות להשכלה גבוהה.

בישיבה השתתפו חברי הפורום: מאוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' אריאל פלדשטיין; מהטכניון , פרופ' משה שפיטלני, מלווה בצוות בכיר מהטכניון, מהאוניברסיטה הפתוחה,  גב' נאווה סגל- ליכטנשטיין, מאוניברסיטת חיפה, גב' שושי פלדמן ומאוניברסיטת אריאל, גב' שפרה וייס, ד"ר רחל לוי-דרומר- המזכיר האקדמי של אוניברסיטת בר-אילן, וצוות המזכירות האקדמית בבר-אילן. הפורום החליט לקיים פורום כזה כל שנה בחג חנוכה (ביום בו מתקיימת הבחינה הפסיכומטרית הראשונה).