ראשי האוניברסיטה והעובדים המנהליים בפורשים בטקס פרישה שנערך בבר-אילן

טקס פרישה לגמלאות לעובדים נערך באוניברסיטה

תאריך: 2017-02-12 שעה: 14:27

בטקס מרגש נפרדה אוניברסיטת בר-אילן מעובדיה שפרשו לגמלאות השנה. הטקס נערך במעמד הנהלת האוניברסיטה והעובדים הבכירים שבאו להיפרד מחבריהם הוותיקים. הפורשים קיבלו  תעודות הוקרה ושי מיוחד: קערה של פסח עשויה כסף.

מר מנחם גרינבלום, מנכ"ל האוניברסיטה, בירך את העובדים בחום ואמר להם: "הפורשים והפורשות לגמלאות היושבים עמנו כאן הם אחינו ואחיותינו לרעיון גדול, לשליחות חשובה ולחזון נשגב ששמו "אוניברסיטת בר אילן". כולנו מוקירים תודה לכל אחת ואחד מכם באופן אישי על הנדבך הייחודי והמיוחד שהוספתם לבניינה המפואר של האוניברסיטה.

כמה סמלי שאירוע ההוקרה לכם, עובדות ועובדים יקרים, נערך פורמלית סמוך לט"ו בשבט, ויש לכך מבחינתכם שתי משמעויות: מצד אחד, אתם עוזבים "בר-אילן" את "האילן" הגדול והמוצק שאותו בניתם וממנו נבניתם, שאת ה"בר" שלו- תבואה בעברית המקראית- אספתם והגדלתם בעבודתכם המסורה, וכולכם עשיתם זאת במידות טובות ובלב טהור, "בבר-לבב".

מצד שני אתם עומדים בפתחה של דרך, של התחלה חדשה והתחדשות, ואני בטוח שאוניברסיטת בר-אילן, שהייתה ביתכם ומילאה את לבבכם משך תקופה ארוכה, תמשיך להוות מבחינתכם מקום של משמעות אישית, וחוויה רוחנית".

מר מאור פינקו, סמנכ"ל משאבי אנוש הנכנס, בירך את הפורשים ואמר "התחושה הראשונה היא של משפחה. אני רואה סביב אנשים שבנו את המשפחה הזו ומגיע להם כל הכבוד. ארגון טוב הוא כזה היודע לטפל בעובדים בכל תהליך הפרישה . אני מאמין באנשים. יש כאן אנשים עם הישגים וזכויות והאירוע נועד לומר להם תודה על המאמץ והשותפות".

הגב' פלורה בוטבגה, יו"ר ועד העובדים נפרדה מחבריה הפורשים. "התברכנו בעובדים היוצאים מגדר הרגיל. אירוע שכולו הבעת תודה והכרת הטוב על נשיאה בנטל יומיומי של פעילות האוניברסיטה. כולכם נשאתם על כתפיכם את המהפכות הטכנולוגיות והצעדתם את האוניברסיטה לעבר הקדמה. השנים הקרובות יהיו נקודת מפנה, כי מחזורי הפרישה משנים את פני המחלקות, אך שינויים הללו הם חלק מתהליך טבעי. חשוב לדעת להיפרד מעובד בצורה מכובדת ואתם עוברים מכאן לארגון הגמלאים שלנו, בראשתו של מיכאל בראון,  שעושה עבודה מצוינת. ועד העובדים מברך אתכם בחום ובחיים טובים וארוכים מלאי נחת ועניין ונתראה כולנו בטוב".

רב הקמפוס, הרב שלמה שפר, בירך את העובדים ואיחל להם אריכות ימים ובריאות טובה ושמחה עם משפחותיהם. "כשאומרים ארגון כמשפחה, הרי שזה בא מלמטה – מהעובדים אך חייב להיות מגובה מלמעלה- מההנהלה. השילוב שלהם הוא דבר מנצח. אנו עומדים לפני שבת שירה 'אז ישיר משה', מיום שברא הקב"ה את העולם לא מצאנו אדם שאומר שירה, אלא ישראל. למה? כי פה הייתה לישראל תחושה חזקה שה' אוהב אותם וזה לא היה מאז ומעולם. זוהי תחושת ההצלה הגדולה וה' שמר עליהם ואהב אותם אהבה עצומה. אלו היו מדרגות רוחניות של קרבה לה' ונדבקו בהם ואמרו שירה ללא מאמץ. בחיים, אדם צריך לשיר שירה. גם על העבודה בבר-אילן צריך לברך. הסתיימה תקופה בחיים וצריך לשיר כל יום גם על סיומה של תוקפה ותחילתה של חדשה, ובעצם זוהי סעודת מצווה".

מלכה אור-חן, סגנית מנהלית במחלקה לקרימינולוגיה, בירכה בשם הפורשים, ואמרה: "פרק נכבד בחיינו הסתיים ומעתה 'בני חורין' אנחנו, בוודאי מהיבט מחויבותנו לעבודה. מעתה פנוי כל אחד מאתנו לשגרת יום אחרת לימים שנמלאם בתוכן ובחוויות שונות ומגוונות, כל אחד לפי נטיות ליבו והתעניינותו. אין ספק שהמעבר מעולם העבודה לעולם הגמלאות אינו פשוט, עם זאת בטוחני שכל אחד מאתנו הפורשים יצליח ליצוק משמעות לעולמו החדש וליהנות ממנו במירב ובמיטב. ברצוני לאחל לכולנו שנות חיים רבות ובריאות, נחת והנאה מכל מעשה ידינו. ולהודות בשם כולנו להנהלת האוניברסיטה וליחידת משאבי אנוש על קיום אירוע מכובד זה".

נועה בן-דב, מ"מ ע' ראשי לסמנכ"ל למנהל ולמשאבי אנוש, הנחתה את הטקס, ואמרה: "תהליך הפרישה אינו קל בדרך כלל ומביא עמו התרגשות מחד אך מאידך גם חששות ולבטים לקראת ההמשך. רובכם השתתפתם בקורס הפורשים לגמלאות שהתקיים גם השנה ובו השתדלנו להביא מגוון רחב של תכנים ומרצים אשר סייעו לכם, כך אנו מקווים, בהכרות טובה יותר עם תהליך הפרישה ונתנו לכם כלים לקראת דרככם החדשה".

הטקס נערך ע"י מערך משאבי אנוש באוניברסיטה.