הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

תכנית ראשית - לשנה"ל תשע"ח, לסטודנטים לכל התארים, בוגרי החינוך הממלכתי. תכנית העוסקת בשאלות יסוד של הזהות היהודית. התלמידים בתכנית יזכו במגוון מלגות עד 10,000 ש"ח, והלימודים יוכרו כנ"ז ללימודי יסוד. לפרטים והרשמה: בית המדרש 03-5318479, המדרשה 03-5318608, או בדוא"ל: reshit.mgl@gmail.com. מספר המקומות מוגבל.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

מלגות שוליך - מלגות הצטיינות לתלמידים נזקקים בתחומי לימודי מדעים, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. פרטים באתר הקרן.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון 03-5317808, או במייל ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות רמלה - לסטודנטים תושבי העיר רמלה, לשנה"ל תשע"ח. לפרטים והרשמה חפשו בגוגל: מלגת רמלה 2017, או התקשרו לטלפון: 08-9771869. מועד אחרון להרשמה: 1 באוגוסט 2017.

מלגות היא"ס - מלגות לסטודנטים שעלו לישראל מכל ארצות העולם החל משנת 2007, וכן לסטודנטים שעלו ארצה מאתיופיה החל משנת 1990. להגשת בקשה יש להיכנס לאתר של העמותה ולהרשם בטופס ההרשמה למלגה.
ההרשמה תחל בתאריך 1 באוגוסט 2017.
מועד אחרון להגשה בתאריך 10 בספטמבר 2017.

מלגות "לימודים בישראל" - בשיתוף הסוכנות היהודית, במטרה לקדם את הלימודים בישראל. להגשת בקשה יש להיכנס לאתר הקרן ולהרשם בטופס ההרשמה למלגהמועד אחרון להרשמה: 20 בנובמבר 2017.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 06/08/2017