הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

מלגות ענבר ע"ש ענבר עטיה לשנה"ל תשע"ט. המלגות מיועדות לעידוד כתיבת עבודות מחקר ופרויקטים רלוונטיים להתמודדות בטרור. יש להגיש את הבקשות בשני עותקים (של כל המסמכים הנדרשים) על פי ההנחיות, ולהפנות אל ועדת השופטים קרן ענבר, המרכז למורשת המודיעין (מל"מ), ת"ד 3555, רמת השרון 47134. לבירורים בטלפון: 03-5497019, בדואר אלקטרוני: tmlm@intelligence3.org.il, או באתר הקרןמועד אחרון להגשה: 31 בינואר 2019.

דרום אמריקה - המלגות מיועדות לסטודנטים באוניברסיטת בר-אילן, בכל התארים, ילידי דרום אמריקה, לשנה"ל תשע"ט. מועד אחרון להגשה: 7 בפברואר 2019.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לתאיר גבע, מרכזת תכנית אילנות, בטלפון: 03-5317808, או בדוא"ל: ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

המכון הגבוה לתורה והמדרשה לנשים
המדרשה לנשים
- במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה בטלפון: 03-5318608, או בדואר אלקטרוני: biu.midrasha@gmail.com. מספר המקומות מוגבל.

בית המדרש (בנים) - בית המדרש מאפשר צורות רבות ומגוונות של לימודי תורה לסטודנטים מכל התארים והמחלקות, עם רקע תורני/דתי וגם לסטודנטים ללא רקע. הלומדים זכאים לקבל מלגות עד סך של 10,000 ש"ח, בהתאם לעמידה בדרישות. בית המדרש פתוח בימים א'-ה' בין השעות 20:00-8:00. לבירורים ולהרשמה בטלפונים: 03-5318479/8659, או בדואר אלקטרוני: biu.beit.hamidrash@gmail.com. לפרטים נוספים באתר בית המדרש. מספר המקומות מוגבל.

מלגת דורות - במסגרת קבלת המלגה מחויבים הסטודנטים במפגש שבועי במגוון נושאים מרתקים מנקודת מבט יהודית. לפרטים נוספים והרשמה.

מלגה ותעסוקה - רשת מלונות קראון פלזה בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן יוצאים במיזם "מלגה ותעסוקה", המשלב מלגת שכ"ל שנתית ועבודה סטודנטיאלית במלונות קראון פלזה ברחבי הארץ. המיזם מיועד לסטודנטים וסטודנטיות באוניברסיטת בר-אילן ומציע עבודה בתחום המלונאות ואפשרות להשתלב ברשת לטווח הארוך. להגשת מועמדות, יש לפנות לאוריין סבן בדואר אלקטרוני: oryan.saban@biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות לבני העדה הגיאורגית - איגוד רבני יהדות גיאורגיה מעניק מלגות לסטודנטים מהעדה, בתנאי להשתתפות בקורס מטעם האיגוד. הקורס יתקיים אחת לשבוע במפגש בן 90 דקות. התנאים להשתתפות בתכנית המלגה: הוכחת לימודים במוסד אקדמי; בן/בת העדה הגיאורגית; השתתפות במפגש שבועי. לפרטים על התכנית ולהצטרפות, ניתן לפנות למספרי הטלפון שמצוינים בפרסום.

חינוך לפסגות - עמותת "חינוך לפסגות" עוסקת בקידום ופיתוח מצוינות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל. מחפשים אחר סטודנטים/יות שעשויים להתאים להעברת שיעורים פרטיים במתמטיקה או פיזיקה לרמת בגרות של 5 יחידות, ולהדרכת קורסים בנושאים שונים כמו: כלכלה, מדעי התזונה, מזרח תיכון ועוד. לפרטים ולהצטרפות באתר.

מלגות רודס - תכנית המציעה מלגה ל-2 סטודנטים ישראלים בכל שנה, שאחד מהם מהחברה הערבית בישראל, ללימודים באוניברסיטת אוקספורד. לפרטים ניתן להיכנס לקישור באתר הקרן.

חיילים וחיילות בודדים עולים - הגעתם הביתה. פרויקט ליווי ותמיכה לחיילים וחיילות בודדים, שעשו עלייה לישראל לצורך שירות בצה"ל, להשתלב בחברה הישראלית האזרחית ולהקים את בית הקבע שלהם במדינה. בין היתר הסיוע ניתן גם ללימודים אקדמיים.

תיעוד ושימור לשונות היהדות  מלגה בשכר שעתי לסטודנטים המעוניינים לעבוד כמראיינים לצורך תיעוד ושימור לשונות היהודים. העבודה כוללת הקלטה וצילום השיחות. למידע על המיזם ולהרשמה באתר לשון הבית.

תכנית סחל"ב - מלגה לסטודנטים לתואר ראשון במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וברשותם בוקר פנוי לפעילות לימודית במערכת החינוך. השתתפות בפעילות תזכה את הסטודנט במלגה בגובה 60% משכ"ל הנהוג באותה שנת לימודים באוניברסיטאות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למינהלת תכנית סחל"ב בדוא"ל sachlav@marmanet.co.il.

כנית "לקראתך" - עמותת "אלומה"  מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 שקלים, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדוא"ל industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425.

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. אתר הקרן. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדוא"ל: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 03/02/2019