הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

מלגות לתואר ראשון - נפתחה ההרשמה להגשת בקשות למלגה לשנה"ל תשע"ט. מדור המלגות מאחל לציבור הסטודנטים הצלחה בלימודים. ניתן להוריד את ההנחיות למילוי הבקשה ואת טופס הבקשה באתר האינטרנט. יש להקליד בטופס את הפרטים הנדרשים, לשמור את הטופס תוך ציון: שם משפחה, שם פרטי ומס' ת"ז, ולשלוח בתוספת כל המסמכים הדרושים, למדור מלגות בכתובת: milgot.office@biu.ac.il. מועד אחרון להגשה: 31 ביולי 2018.

מלגה ותעסוקה - רשת מלונות קראון פלזה בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן יוצאים במיזם "מלגה ותעסוקה", המשלב מלגת שכ"ל שנתית ועבודה סטודנטיאלית במלונות קראון פלזה ברחבי הארץ. המיזם מיועד לסטודנטים וסטודנטיות באוניברסיטת בר-אילן ומציע עבודה בתחום המלונאות ואפשרות להשתלב ברשת לטווח הארוך. להגשת מועמדות, יש לפנות לאוריין סבן בדואר אלקטרוני: oryan.saban@biu.ac.il.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון: 03-5317808, או בדוא"ל: ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

קרן אימפקט - מלגות לסטודנטים לוחמים ותומכי לחימה, משוחררים, למהלך כל לימודי התואר. המלגה מיועדת לסטודנטים שבשנה"ל תשע"ט יהיו בשנתם הראשונה או השנייה ללימודים. להגשת מועמדות, ישירות באתר הקרן: www.fidfimpact.org/impact. ניתן לפנות למדור מלגות להכוונה. מועד אחרון להגשה: 31 במאי 2018.

קרן שוליך - מלגות לסטודנטים אשר עתידים להתחיל את לימודיהם בשנה ראשונה בשנה"ל תשע"ט, לתואר ראשון בתחומים: מדעים, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. המלגה מיועדת לצעירים בעלי מודעות חברתית אשר רואים עצמם כחלק ממנהיגי העתיד של ישראל. למידע נוספת ניתן לפנות בדואר אלקטרוני: info-il@uja.schulichleaders.com או באתר הקרן. הרישום ישירות באתר הקרןמועד אחרון להגשה: 15 ביוני 2018.

קרן הישג - מלגות המיועדות לחיילים משוחררים שהוכרו בצה"ל כחיילים בודדים. המלגה כוללת שכ"ל מלא ותמיכה חודשית להוצאות קיום, לסטודנטים בעלי אופק לימודי עתידי של שלוש שנים לפחות. לפרטים נוספים והרשמה, ישירות באתר הקרן: www.heseg.com. לשאלות ובירורים ניתן לפנות בדואר אלקטרוני: info@heseg.com. מועד אחרון להגשה: 30 ביוני 2018.

חיילים וחיילות בודדים עולים - הגעתם הביתה! - פרויקט ליווי ותמיכה לחיילים וחיילות בודדים, שעשו עלייה לישראל לצורך שירות בצה"ל, להשתלב בחברה הישראלית האזרחית ולהקים את בית הקבע שלהם במדינה. בין היתר הסיוע ניתן גם ללימודים אקדמיים. בואו להירשם לפרויקט, באתר: www.lone-soldier.co.il.

תיעוד ושימור לשונות היהדות - מלגה/שכר שעתי לסטודנטים המעוניינים לעבוד כמראיינים לצורך תיעוד ושימור לשונות היהודים. העבודה כוללת הקלטה וצילום השיחות. למידע על המיזם באתר לשון הבית. לפרטים נוספים והרשמה: leshonhabayit@gmail.com.

תכנית סחל"ב - מלגה לסטודנטים אשר לומדים לתואר ראשון במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וברשותם בוקר פנוי לפעילות לימודית במערכת החינוך. השתתפות בפעילות תזכה את הסטודנט במלגה בגובה 60% משכ"ל הנהוג באותה שנת לימודים באוניברסיטאות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למינהלת תכנית סחל"ב, בדוא"ל: sachlav@marmanet.co.il.

כנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 ש"ח, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים. ההרשמה דרך האתר בכתובת: www.perach.org.il. כל הקודם זוכה.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי – רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדואר אלקטרוני: industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425. ההרשמה עדיין פתוחה!

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 10/05/2018