הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

מלגות ליוצאי אירן - לסטודנטים ילידי אירן או שהוריהם נולדו באירן, לשנה"ל תשע"ח. לפרטים והרשמה: ניתן להגיש את הבקשות בדוא"ל: milgot.office@biu.ac.il. מועד אחרון להגשה: 10.10.2017.

תכנית ראשית - לשנה"ל תשע"ח, לסטודנטים לכל התארים, בוגרי החינוך הממלכתי. תכנית העוסקת בשאלות יסוד של הזהות היהודית. התלמידים בתכנית יזכו במגוון מלגות עד 10,000 ש"ח, והלימודים יוכרו כנ"ז ללימודי יסוד. לפרטים והרשמה: בית המדרש 03-5318479, המדרשה 03-5318608, או בדוא"ל: reshit.mgl@gmail.com. מספר המקומות מוגבל.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

מלגות שוליך - מלגות הצטיינות לתלמידים נזקקים בתחומי לימודי מדעים, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. פרטים באתר הקרן.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון 03-5317808, או במייל ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות ברנדיס - מלגות ע"ש ד"ר אל"מ (מיל') יעקב ברנדיס ז"ל, לעידוד מצוינות בקרב סטודנטים ששירתו בשירות חובה בקהילת המודיעין, ולקידום  הישגים בתחומי לימוד של נושאים אקדמיים התורמים לעשייה המודיעינית. המלגות מיועדות לסטודנטים מצטיינים בתואר ראשון המסיימים את שנת לימודיהם הראשונה או השנייה, בתחומים: מדעי המדינה, יחסים בין-לאומיים, ערבית ומזרח תיכון, תקשורת, מדעי הטבע בדגש על כימיה ומדעי המוח, ביולוגיה מולקולרית והנדסה גנטית, רפואה ורוקחות, מתמטיקה ופיזיקה, הנדסת אלקטרוניקה, מכונות, תעשייה וניהול, אווירונאוטיקה, פסיכולוגיה ומדעי המחשב. את הבקשות יש להגיש באמצעות הטופס ובהתאם להנחיות הכתובות בו, ישירות אל הקרן, באמצעות הדוא"ל בלבד: tmlm@intelligence.org.il (אל: ועדת השופטים, קרן יעקב ברנדיס, המרכז למורשת המודיעין (מל"מ)). מועד אחרון להגשה: 1 בנובמבר 2017.

מלגת דוקטורט בטקסונומיה - מלגות לדוקטורנטים העוסקים במחקר בטקסונומיה והסיסטמטיקה, לשנה"ל תשע"ח. את הבקשה יש לשלוח, על פי הכללים הנדרשים ב"קול קורא", בדוא"ל לכתובת: iti@post.tau.ac.il. מכתבי ההמלצה יועברו על ידי הממליצים ישירות לכתובת הדוא"ל. כל זאת עד ליום: 1 בנובמבר 2017. לפרטים נוספים נא לפנות לכתובת הדוא"ל.

מלגות "לימודים בישראל" - בשיתוף הסוכנות היהודית, במטרה לקדם את הלימודים בישראל. להגשת בקשה יש להיכנס לאתר הקרן ולהרשם בטופס ההרשמה למלגהמועד אחרון להרשמה: 20 בנובמבר 2017.

תכנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 ש"ח, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים. ההרשמה דרך האתר בכתובת: www.perach.org.il. כל הקודם זוכה.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי – רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדואר אלקטרוני: industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425. ההרשמה עדיין פתוחה!

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 02/10/2017