הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

תכנית ראשית - לשנה"ל תשע"ח, לסטודנטים לכל התארים, בוגרי החינוך הממלכתי. תכנית העוסקת בשאלות יסוד של הזהות היהודית. התלמידים בתכנית יזכו במגוון מלגות עד 10,000 ש"ח, והלימודים יוכרו כנ"ז ללימודי יסוד. לפרטים והרשמה: בית המדרש 03-5318479, המדרשה 03-5318608, או בדוא"ל: reshit.mgl@gmail.com. מספר המקומות מוגבל.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

מלגות שוליך - מלגות הצטיינות לתלמידים נזקקים בתחומי לימודי מדעים, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. פרטים באתר הקרן.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון 03-5317808, או במייל ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות קרן מכבים - מלגות ליוצאי איראן, ליוצאי אתיופיה ולקבוצות אחרות. ההרשמה למלגות תבוצע דרך אתר הקרן בלבד: www.maccabim.orgמועד אחרון להגשה: 8 בפברואר 2018.

מלגות והלוואות של משרד החינוך - מלגות סיוע לסטודנטים אזרחי ישראל שאינם מקבלים סיוע ולומדים במוסדות להשכלה גבוהה שהוכרו על פי חוק המל"ג, לתואר ראשון, לתעודת הנדסאי ולתלמידי המכינה הקדם-אקדמית. לסטודנטים הלומדים לתואר שני (.M.A./M.Sc וכיו"ב), או לתואר ד"ר ברפואה (שנים ד'-ו'), הסיוע יינתן באמצעות הלוואה בלבד. פרטים נוספים באתרמועד אחרון להגשה: 11 בפברואר 2018.

חווידע מבית פרח - חווידע: מרכז מדע חוויתי בבת-ים, מבית פר"ח, מגייסת מדריכים נוספים עבור מלגות לשנה"ל תשע"ח. מחפשים מדריכים מגניבים שיודעים להעביר מדע לילדים בדרך הכי כייפית שיש. לפרטים נוספים ולהגשת מועמדות: www.havayeda.org.ilמועד אחרון להגשה: 10 במרץ 2018.

חיילים וחיילות בודדים עולים - הגעתם הביתה! - פרויקט ליווי ותמיכה לחיילים וחיילות בודדים, שעשו עלייה לישראל לצורך שירות בצה"ל, להשתלב בחברה הישראלית האזרחית ולהקים את בית הקבע שלהם במדינה. בין היתר הסיוע ניתן גם ללימודים אקדמיים. בואו להירשם לפרויקט, באתר: www.lone-soldier.co.il.

תיעוד ושימור לשונות היהדות - מלגה/שכר שעתי לסטודנטים המעוניינים לעבוד כמראיינים לצורך תיעוד ושימור לשונות היהודים. העבודה כוללת הקלטה וצילום השיחות. למידע על המיזם באתר לשון הבית. לפרטים נוספים והרשמה: leshonhabayit@gmail.com.

תכנית סחל"ב - מלגה לסטודנטים אשר לומדים לתואר ראשון במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וברשותם בוקר פנוי לפעילות לימודית במערכת החינוך. השתתפות בפעילות תזכה את הסטודנט במלגה בגובה 60% משכ"ל הנהוג באותה שנת לימודים באוניברסיטאות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למינהלת תכנית סחל"ב, בדוא"ל: sachlav@marmanet.co.il.

כנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 ש"ח, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים. ההרשמה דרך האתר בכתובת: www.perach.org.il. כל הקודם זוכה.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי – רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדואר אלקטרוני: industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425. ההרשמה עדיין פתוחה!

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 05/02/2018