הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

תכנית ראשית - לשנה"ל תשע"ח, לסטודנטים לכל התארים, בוגרי החינוך הממלכתי. תכנית העוסקת בשאלות יסוד של הזהות היהודית. התלמידים בתכנית יזכו במגוון מלגות עד 10,000 ש"ח, והלימודים יוכרו כנ"ז ללימודי יסוד. לפרטים והרשמה: בית המדרש 03-5318479, המדרשה 03-5318608, או בדוא"ל: reshit.mgl@gmail.com. מספר המקומות מוגבל.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

מלגות שוליך - מלגות הצטיינות לתלמידים נזקקים בתחומי לימודי מדעים, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. פרטים באתר הקרן.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון 03-5317808, או במייל ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות דנמרק-ישראל - על שם יוסף ורגינה נחמזון. מיועד לישראלים המעוניינים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה בדנמרק, או לדנים המעוניינים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה בישראל, לימודי תואר ראשון ושני, עם אפשרות נדירה ללימודי דוקטורט ופוסט-ד"ר.
את הבקשות ניתן להגיש על פי ההנחיות על גבי הטופס, בחמישה עותקים, לכתובת:
Carsten R. Christiansen
Director
Ny Vestergade 17
DK-1471 Copenhagen K.
או בדוא"ל: crc@cphlex.dk.
מועד אחרון להגשה: 31 בדצמבר 2017.

מלגות "לימודים בישראל" - בשיתוף הסוכנות היהודית, במטרה לקדם את הלימודים בישראל. להגשת בקשה יש להיכנס לאתר הקרן ולהרשם בטופס ההרשמה למלגהמועד אחרון להרשמה: 20 בנובמבר 2017.

ארגון יוצא מרכז אירופה - מלגות המיועדות לתלמידים צאצאי יוצאי גרמניה אוסטריה וצ'כוסלובקיה. הקריטריונים למועמדים מפורטים ב"קול קורא". טפסי בקשה ניתן למלא באתר האינטרנט בלבד. למידע נוסף: yulia@beit-horim.org.il, hagar@irgun-jeckes.org. מועד אחרון להגשה: 14 בדצמבר 2017.

מלגות ענבר - מלגות קרן ענבר ע"ש ענבר עטיה הי"ד, לשנה"ל תשע"ח, לעידוד עבודות מחקר ומעשים ראויים לציון בתחום חקר הטרור ודרכי ההתמודדות מולו. פירוט ב"קול קורא". בקשות ב-2 עותקים (של כל החומר המוגש) יש להפנות אל: ועדת השופטים - קרן ענבר, המרכז למורשת המודיעין (מל"מ), ת.ד. 3555, רמת השרון 47134. טלפון: 03-5497019. פרטים נוספים באתר קרן ענברמועד אחרון להגשה: 18 בינואר 2018.

כנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 ש"ח, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים. ההרשמה דרך האתר בכתובת: www.perach.org.il. כל הקודם זוכה.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי – רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדואר אלקטרוני: industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425. ההרשמה עדיין פתוחה!

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 19/11/2017