הודעות על מלגות

מפעם לפעם יפורסמו כאן הודעות על מלגות, מענקים והלוואות, מיוחדים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים.

קרן אייסף - מלגות לתואר ראשון, לתואר שני ולתואר שלישי, לשנה"ל תשע"ט. הקרן מעניקה לסטודנטים המתאימים מלגת לימודים משמעותית וסל תמיכה אקדמי ואישי. לפרטים נוספים ותהליך ההרשמה, ניתן למצוא באתר הקרןמועד אחרון להגשה: 15 לאוגוסט 2018.

קרן פזי לסטודנט מצטיין - מענקים לתלמידי תואר ראשון מצטיינים בשנתם האחרונה ללימודים, בתחומים פיזיקה, מתמטיקה, כימיה, הנדסה ומדעי המחשב, לשנת 2018. ההגשה חייבת להתבצע באמצעות רשות המחקר, על גבי טופס הבקשה ולפי ההנחיות בקול קורא. לשם כך יש לפנות מבעוד מועד ליפעת בכור, בדואר אלקטרוני: yifat.bechor@biu.ac.il. מועד אחרון להגשה: 26 באוגוסט 2018.

מלגת האי"ס - מלגה המיועדת לעולים מכל המדינות משנת 2007, ולעולי אתיופיה משנת 1990. את המלגה יש למלא באתר על פי ההנחיות באתר הקרן. מועד אחרון להגשה: 6 בספטמבר 2018.

מלגה ותעסוקה - רשת מלונות קראון פלזה בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן יוצאים במיזם "מלגה ותעסוקה", המשלב מלגת שכ"ל שנתית ועבודה סטודנטיאלית במלונות קראון פלזה ברחבי הארץ. המיזם מיועד לסטודנטים וסטודנטיות באוניברסיטת בר-אילן ומציע עבודה בתחום המלונאות ואפשרות להשתלב ברשת לטווח הארוך. להגשת מועמדות, יש לפנות לאוריין סבן בדואר אלקטרוני: oryan.saban@biu.ac.il.

המדרשה לנשים - במדרשה לנשים שבאוניברסיטת בר-אילן מתקיימות מגוון תכניות לימוד המזכות את התלמידות במלגות עד 10,000 ש"ח בשנה. פרטים נוספים על התכניות והמלגות המוענקות באתר המדרשה. לבירורים ולהרשמה: 03-5318608, או בדוא"ל: biu.midrasha@gmail.com. מס' המקומות מוגבל.

תכנית אילנות - מלגות הצטיינות לתואר ראשון. לפרטים ניתן לפנות לגב' תאיר גבע, מרכזת תכנית "אילנות", בטלפון: 03-5317808, או בדוא"ל: ilanot.vir@mail.biu.ac.il.

מלגות טרנופול - לסטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן, שהם צאצאים ליוצאי העיר טרנופול והסביבה, מערב אוקראינה, הלומדים בתכנית לימודים מלאה. יש להגיש מכתב פנייה למדור מלגות בצירוף מסמכים המאשרים מגורים של בן משפחה באזור הנ"ל. את הבקשה אפשר להגיש למדור מלגות במהלך כל שנת הלימודים.

מלגות והלוואות מגורמים חיצוניים:

מלגות רודס - תכנית המציעה מלגה ל-2 סטודנטים ישראלים בכל שנה, שאחד מהם מהחברה הערבית בישראל, ללימודים באוניברסיטת אוקספורד. לפרטים ניתן להיכנס לקישור באתר הקרן.

חיילים וחיילות בודדים עולים - הגעתם הביתה! - פרויקט ליווי ותמיכה לחיילים וחיילות בודדים, שעשו עלייה לישראל לצורך שירות בצה"ל, להשתלב בחברה הישראלית האזרחית ולהקים את בית הקבע שלהם במדינה. בין היתר הסיוע ניתן גם ללימודים אקדמיים. בואו להירשם לפרויקט, באתר: www.lone-soldier.co.il.

תיעוד ושימור לשונות היהדות - מלגה/שכר שעתי לסטודנטים המעוניינים לעבוד כמראיינים לצורך תיעוד ושימור לשונות היהודים. העבודה כוללת הקלטה וצילום השיחות. למידע על המיזם באתר לשון הבית. לפרטים נוספים והרשמה: leshonhabayit@gmail.com.

תכנית סחל"ב - מלגה לסטודנטים אשר לומדים לתואר ראשון במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וברשותם בוקר פנוי לפעילות לימודית במערכת החינוך. השתתפות בפעילות תזכה את הסטודנט במלגה בגובה 60% משכ"ל הנהוג באותה שנת לימודים באוניברסיטאות. לפרטים נוספים ניתן לפנות למינהלת תכנית סחל"ב, בדוא"ל: sachlav@marmanet.co.il.

כנית "לקראתך" - עמותת "אלומה" - מחפשת מלגה משמעותית? באפשרותך לקבל מלגת לימודים בתמורה לפעילות ליווי נערות לקראת שירות משמעותי. פרטים בקישור המצורף.

מלגות פר"ח - מלגה התחלתית של 5,200 ש"ח, תוספות בערים שונות בהתאם לשיתופי פעולה שונים, תוספת למשרתי מילואים. ההרשמה דרך האתר בכתובת: www.perach.org.il. כל הקודם זוכה.

עתידים לתעשייה ולמיגזר העסקי – רוצה הזדמנות ליצור לך עתיד טוב יותר? לסטודנטים המתחילים ללמוד בפקולטה להנדסה או מדעי המחשב העונים על הקריטריונים, יוענקו: מלגת שכר לימוד, דמי קיום חודשיים, מחשב, ליווי אישי והכנה לעולם התעסוקה, תוך השמה להתנסות מקצועית בתעשייה עוד בתקופת הלימודים! לפרטים והרשמה באתר עמותת עתידים. לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר בדואר אלקטרוני: industry@atidim.org.il, או בטלפון: 09-7903425. ההרשמה עדיין פתוחה!

מלגות לסטודנטים עם שיתוק מוחין - קרן המלגות ע"ש פאולינה וד"ר אברהם ברגמן ז"ל מעניקה מלגות לימודים לסטודנטים עם שיתוק מוחין (C.Pׂׂׂׂ) בלבד, הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה. כתובת האתר של הקרן: www.ilan-israel.co.il. לפרטים ולהנחיות להגשת בקשה למלגה, יש לפנות למשרדי איל"ן, בטלפון: 03-5248141, בפקס: 03-5249828, או בדואר אלקטרוני: ilan@ilan-israel.co.il.

תכנית "ממדים ללימודים" - תכנית לימודים לחיילים משוחררים, במסגרתה מוענקת לתלמידים מלגה למשך 3 שנות לימוד, למעט לימודי הנדסה ורפואה אשר ימומנו למשך 4 שנות לימוד. לפרטים נוספים: www.ufis.org.il, *3399.

תכנית למרחב - מלגת חונכות לסטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, לשנה"ל תשע"ח עם אופציה לשנה נוספת. לפרטים נוספים על התכנית באתר העמותה. עדי גל: adik@lamerhav.co.il, טלפון: 054-30988228.

תכנית "בוחרים מחר" - פרויקט קהילתי לצעירים מייסודה של הסוכנות היהודית, עם אפשרות למלגת שכ"ל מלאה, לתושבי שכונת רמת אליהו בראשון לציון. פרטים בקישור המצורף.

מלגת שכר דירה לסטודנטים מעוטף עזה. פרטים כאן.

הלוואות מטעם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית (IFLA)

תאריך עדכון אחרון: 12/08/2018