10.09.2020 | כא אלול התשפ

אוניברסיטת בר-אילן מעתה חברה בארגון המחקר הבינלאומי היוקרתי AUF

פרופ גליה ינושבסקי

אוניברסיטת בר-אילן הפכה לחברה באיגוד האוניברסיטאות הפרנקופוניות (AUF), שמקום מושבו בבריסל. האיגוד מפגיש בין 1,007 אוניברסיטאות, בתי ספר מרכזיים להשכלה גבוהה, רשתות אקדמיות ומרכזי מחקר מדעיים דוברי צרפתית ב-119 מדינות, ביניהן מדינות ערביות ואפריקניות.

החברות ב- AUF כוללת סיוע תקציבי בארגון אירועים אקדמיים, ככנסים, פרסומים, חילופי סטודנטים ומרצים, עם מדינות בעולם המתפתח והקמת פרויקטים משולבים עם מדינות דוברות צרפתית בכל היבשות. בעקבות חברותה בארגון תוכל אוניברסיטת בר-אילן ליטול חלק במכרזים לשיתופי פעולה בינלאומיים בין המדינות החברות הן במדעים הרכים והן ב-STEM. הגשת הבקשה לסיוע כלכלי ולשיתופי פעולה פתוחה בפני כל חוקרי האוניברסיטה. הסכם החברות בין AUF לאוניברסיטת בר-אילן גובש ונחתם בשיתוף פעולה מלא ורציף עם המכון הצרפתי תל אביב והחוג לתרבות צרפת בבר-אילן.

פרופ גליה ינושבסקי, ראש המחלקה הנכנסת לתרבות צרפת, באוניברסיטת בר-אילן: "במחלקה לתרבות צרפת מסורת ארוכה של ארגון כנסים ופעילויות מדעיות אחרות עם מרכזי מחקר ואוניברסיטאות דוברי צרפתית. אין ספק שהסכם כזה יכול לשפר ולגוון את שיתוף הפעולה שלנו עם מדינות ושותפים נוספים".

AUF  נוסד לפני כ- 60 שנה, והוא אחד האיגודים הגדולים ביותר של מוסדות ההשכלה הגבוהה והמחקר בעולם. הארגון הינו גם מפעיל ההשכלה הגבוהה והמחקר של פסגת הפרנקופוניה. ארגון AUF מיישם את ההחלטות שהתקבלו על ידי ועידת ראשי מדינות וממשל של מדינות דוברות צרפתית. כיום מדגישים הפרויקטים של הארגון את השילוב בין הכשרה מקצועית, פיתוח מדעי וממשל.  הארגון תומך בהווה ב- 92 פרויקטים של מחקר COVID-19 ב -44 מדינות חברות.