פנינה אגסי מונתה לסגנית המנהלית לרקטור

• חברי הנהלת האוניברסיטה ומקבלי התואר "פרופסור אמריטוס" בטקס שנערך לכבודם באוניברסיטה

בר-אילן העניקה תוארי "פרופסור אמריטוס" ל-8 חוקרים ומרצים באוניברסיטה

תאריך: 2011-02-22 שעה: 9:53

סנאט אוניברסיטת בר-אילן העניק (ב') תואר "פרופסור אמריטוס" ל-8 חוקרים ומרצים בעלי שם בתחומם, אשר עיצבו את המעמד האקדמי של האוניברסיטה. התואר "פרופסור אמריטוס" מוענק לפרופסורים שפרשו לגמלאות, וממשיכים לעסוק בהוראה ובמחקר.

הפרופסורים אמריטי הם: פרופ' אלברט באומגרטן מהמחלקה לתולדות ישראל, פרופ' שלמה הבלין מהמחלקה לפיסיקה, פרופ' ציפורה כהן מהפקולטה למשפטים, פרופ' רימון כשר מהמחלקה לתנ"ך, פרופ' מיכאל סוקולוף מהמחלקה ללשון העברית ולשונות שמיות, פרופ' אלן ספולסקי מהמחלקה לאנגלית, פרופ' ולנטין פרייליכר  ופרופ' ישי שלימקה המחלקה לפיסיקה.

מנחת הטקס, דינה ברניקר, חברת הוועד המנהל של האוניברסיטה, ציטטה בדבריה את הסופר ש"י עגנון שנהג לקרוא לפרופסור מן המניין "פרופסור גמור", כיוון שהשלים את תהליך ההתקדמות שלו בסולם הקידום. "אולם", אמרה ברניקר, ש"י עגנון כנראה לא שמע על התואר "אמריטי" שהוא תואר לכל החיים, תואר המקנה מעמד ותואר של יוקרה". ברניקר הוסיפה כי לכל פרופסור הייחודיות וההתמחות שלו, אולם יש דבר אחד המאחד את כולם והוא עשיית המחקרים והשיתוף עם בר-אילן. "על כך אנו רוצים להגיד לכם תודה וגאים בכם".

פרופ' משה קוה, נשיא האוניברסיטה, בירך את החוקרים: "אתם תלמידי חכמים וככאלה עשייתכם לא תושלם ותמיד תמשיכו לחקור. תפקידיו של חבר סגל רבים, וכעת אתם פורשים מההוראה, אך במחקר תמשיכו ובעיקר תרומתכם רבה בהדרכת תלמידי המחקר. אני מאחל לכם שתהוו מודל לכל הצעירים, חברי הסגל החדשים, ומסירותכם ותרומתכם למוסד ולמדע תימשך, פרופסור קוה הזכיר את הכתוב בפרשת השבוע כתוב: "ראה קראתי בשם בצלאל בן אורי ואמלא אותו בחוכמה ובדעת" (שמות לא,א), החוכמה: הידע שהאדם למד מאנשים אחרים, תבונה: מבין האדם מעצמו ובעקבות זה חוקר ומעמיק, ודעת: זו "רוח הקודש". אנו למדים מכך שלמרות שהאדם לומד ומחכים, הוא צריך לזכור שהדעת היא רוח אלוקים וחייב הוא לשמור על הצניעות. הצירוף "רוח אלוקים" מופיע בתנ"ך עם בריאת העולם בהקשר של התהו ובהו, מסביר הנשיא, כשאדם נמצא בערבוב מחשבתי וחוסר בהירות, אז נולד הצורך בחקר אז מגיעה התבונה.

הרקטור, פרופ' חיים טייטלבאום, בירך את הפרופסורים: "התכנסנו לאירוע הזה כדי לקיים את מצוות הכרת הטוב. זהו אירוע משמעותי עבור הפרופסורים וגם עבור האוניברסיטה, שהרי הפרופסורים האלו העשירו את האוניברסיטה במחקריהם ובהוראתם. עמלתם לגדל את עצי האילן הבאים. פרופ' טיטלבאום היה תלמידו של פרופ' הבלין, שהיה בין מקבלי התואר פרופסור אמריטי.

יושב ראש ועד הסגל הבכיר ד"ר אחיעזר שאקי, אמר "אני מאחל לפרופסורים הפורשים להמשיך בפעילותם הענפה בתחום המחקר ובתרומתם לאוניברסיטה. בעמלכם, אל תשכחו את הרוחניות, אל תשכחו את העוגן שלנו, השורשיות שלנו."

נציג מקבלי התואר, פרופ' שלמה הבלין, נשא דברים בשם כל הפרופסורים אמריטי ופתח בנימה אישית, "כמעט חמישים שנה אני בבר-אילן, התנסיתי במוסדות שונים, לימדתי בארץ ובחו"ל, אבל תמיד חזרתי לבר-אילן. גם משפחתי עשתה כן. אני מרגיש שזכיתי ללמד ולהכשיר דור חדש, דור המשך."

את קטעי הנגינה בטקס ביצעו עציון מאיר, סטודנט לתואר שני במדעי המדינה,  וחרות שוורץ, סטודנטית לתואר שני בתראפיה במוסיקה.

אחר כך הוקרן סרטון שהציג את שמונת החוקרים בעבודתם באוניברסיטה ואת ייחודם כחוקרים המשלבים תורה ומדע.

צפו בסרטון שצולם באירוע.