• מקבלי התואר "פרופסור אמריטוס" יחד עם נשיא האוניברסיטה, פרופ' משה קוה ורקטור האוניברסיטה, פרופ' יוסף מניס

8 תארי "פרופסור אמריטוס" לחוקרים ומרצים בבר-אילן

תאריך: 2010-03-04 שעה: 13:35

סנאט אוניברסיטת בר-אילן העניק הבוקר תואר "פרופסור אמריטוס" ל-8 חוקרים ומרצים בעלי שם בתחומם, אשר עיצבו את המעמד האקדמי של האוניברסיטה. כידוע, התואר "פרופסור אמריטוס" מוענק לפרופסורים הפורשים לגמלאות, ואשר שרתו בדרגת "פרופסור מן המניין" לפחות חמש שנים לפני פרישתם.

מקבלי התארים הם: פרופ' ישראל אור-בך, מהמחלקה לפסיכולוגיה; פרופ' יאיר אחיטוב, הפקולטה למדעי החיים; פרופ' בנימין בר-תקוה, המחלקה לספרות עם ישראל; פרופ' אהרון גדנקן, המחלקה לכימיה; פרופ' יובל וולף, המחלקה לקרימינולוגיה; פרופ' אברהם מייבסקי, המחלקה לכימיה; פרופ' יעקב שפיגל, המחלקה לתלמוד; פרופ' דניאל שפרבר, המחלקה לתלמוד.

פרופ' משה קוה, נשיא האוניברסיטה, ברך את החוקרים: " אתם תלמידי חכמים וככאלה עשייתכם לא תושלם ותמיד תמשיכו לחקור. אתם פורשים מההוראה, אך המחקר נמשך ובעיקר תמשיכו להדריך תלמידי מחקר. אני מאחל לכם שתהוו מודל לכל הצעירים, חברי הסגל החדשים, ומסירותכם ותרומתכם למוסד תימשך".
    פרופ' יוסף מניס, רקטור האוניברסיטה, ברך את מקבלי האמריטי. "אנו מתבוננים בכם, הפרופסורים אמריטי, ומתפעלים מתרומתכם המתמשכת למערכת ההוראה והמחקר באוניברסיטה. כל אחד מכם בפני עצמו, וכולכם יחד כקבוצה, מייצגים את הפנים היפות של בר-אילן – כאנשי תורה והגות, חוכמה ומדע, יצירה והעמדת דורות חדשים של תלמידים." אמר פרופ' מניס.

אמיר בן-דוד, מרכז היחידה לטלויזיה ולמולטימדיה של הפקולטה למדעי החברה ערך, הפיק, ביים וצילם סרטון המציג את שמונת החוקרים בעבודתם באוניברסיטה והבליט את ייחודם כחוקרים המשלבים תורה ומדע.

נציג מקבלי התואר, פרופ' דניאל שפרבר, סיפר בהתרגשות כי הגיע לבר אילן לפני 42 שנים ומצא כאן בית חם. "בשנותי בבר אילן אני מקיים את המצווה 'ודיברת בם' – מעביר את התורה שבעל-פה לתלמידי. 3 מרכיבים מייחדים את בר אילן: הפקולטה ללימודי יהדות, שהיא הגדולה בעולם; לימודי היסוד, שהם חובה לכל סטודנט; והמכון הגבוה לתורה על 2 אגפיו: בית המדרש לגברים והמדרשה לנשים. זהו הניסיון האמיתי והקשה ובר אילן עומדת בו: לעשות שילוב נכון בין תורה ומדע וליצור פרופיל של תלמידים בעלי מקצוע בכל התחומים שהם גם בעלי ידע והבנה במורשת ישראל."

ד"ר אחיעזר שאקי, יו"ר ארגון הסגל הבכיר, ברך את חבריו 'שילכו מחיל אל חיל' וימשיכו להדריך תלמידי מחקר ולהיות חלק מהאוניברסיטה.
    הגב' דינה ברניקר, יועצת הנשיא, הנחתה את הטקס בחן ובהומור.את קטעי הנגינה בטקס ביצעו: עציון מאיר, סטודנט לתואר שני במדעי המדינה, שניגן בגיטרה וחרות שוורץ, סטודנטית לתואר שני בתראפיה במוסיקה שניגנה בחליל.