• מר מאיר שמיר, מנכ"ל מבטח שמיר אחזקות בע"מ

אוניברסיטת בר-אילן תעניק תואר "דוקטור לשם כבוד" למאיר שמיר, מנכ"ל מבטח שמיר אחזקות בע"מ

תאריך: 2009-05-05 שעה: 14:03

אוניברסיטת בר-אילן תעניק הערב (ג') את התואר "דוקטור לשם כבוד" למר מאיר שמיר כהוקרה על מנהיגותו מתוות הדרך בתחומי העסקים והפילנתרופיה.התואר יוענק למר שמיר בעת מושב חבר הנאמנים.

מאיר שמיר, הוא בוגר בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן ואחד המשקיעים הבולטים בבורסה בתל-אביב. אחת מהשקעותיו החשובות הייתה בחברת "ליפמן אלקטרוניקה" (כעת "וריפון ישראל"), מן המובילות בעולם בתחומי הסליקה והעברות כספים אלקטרוניות מאובטחות.
    היום משמש שמיר מנכ"ל "מבטח שמיר אחזקות בע"מ", המשקיעה בתעשייה ובנדל"ן בארץ ובחו"ל.בין השקעותיה הבולטות נמצאת "תנובה", תאגיד המזון הגדול בישראל.

מר מאיר שמיר הוא אחד מאנשי העסקים המצליחים בארץ והוא משקיע גם במיזמים חברתיים ותורם לקהילה. בין היתר, מאיר שמיר תומך בקייטנות לנוער במצוקה באזורי פיתוח ותורם למועדוניות ולפעילות העשרה בבית הספר.
    חברת "מבטח שמיר אחזקות בע"מ" גם אימצה שתי יחידות לוחמים בצה"ל, במסגרת פרויקט "אמץ לוחם" של האגודה למען החייל.

מאיר שמיר תורם גם לאוניברסיטת בר-אילן. הוא הרים תרומה נכבדה למחלקה לתנ"ך ע"ש אביו ז"ל ומימן מלגות לסטודנטים בבר-אילן ובמוסדות אקדמיים נוספים בארץ.
    משנת 2005, הוא משמש כחבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן. רעייתו, ד"ר עדינה שמיר,עומדת בראש התכנית ללימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד ומרצה בבית הספר לחינוך.

התואר דוקטור לשם כבוד יוענק למר מאיר שמיר ביום שלישי י"ח אייר תשס"ט (12 במאי) , בשעה: 19:30 בפארק האחדות ע"ש משפחת דאהן, הקמפוס הצפוני של אוניברסיטת בר-אילן.
    מר שמיר יקיים הרצאת אורח באוניברסיטת בר-אילן בנושא: יצירתיות ותעוזה עסקית – לראות היום את המחר. ההרצאה תתקיים ביום חמישי 7/5/09 בין השעות 16:00-15:00, באגף למשפט מקרקעין ע"ש גאן ומוריס בנין, חדר 111.