חדש בפקולטה לרפואה: תכניות חינוך רפואי בזמן משברים עולמים, התנדבות קלינית בקהילה, הצטרפות מומחים בעלי שם עולמי בתחומי האפידימיולוגיה והוירולוגיה | אוניברסיטת בר-אילן
Whatsapp Facebook Instagram Twitter Linkedin Flicker Youtube

• פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה ע

פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של בר-אילן בצפת

תאריך: 2020-10-12 שעה: 15:30

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, הקימה בשנה האחרונה בעקבות מאורעות הקורונה, בסיוע של קרן ראסל ברי ופילנתרופים בחו"ל תכניות לימוד המשלבות התנסות קלינית עם עזרה רפואית לקהילה בשותפות עם קופות החולים. הסטודנטים עבדו עם רופאי הקהילה, וסייעו בטיפול במחלות כרוניות כמו סכרת, אי ספיקת לב, בעיות בנשימה וכו'. הסטודנטים עקבו אחר מטופלים שבעקבות המשבר לא מגיעים למרפאות, ווידאו שלוקחים את התרופות ומטפלים בעצמם ומקבלים את תשומת הלב הנדרשת.

בשל הצורך בכמה שיותר צוותים רפואיים, הסטודנטים לקחו חלק במערך הבדיקות וההסברה לתושבים. התכנית גם מכינה ומכשירה אותם לטיפול במצבי חירום, כגון מגיפה עולמית. הם הוכשרו ברמה הקלינית מוקדם מבדרך כלל, בהשוואה לסטודנטים שלמדו בעבר.

בנוסף, הפקולטה הרחיבה את מערך החוקרים שלה עם קליטת חוקרים בעלי שם עולמי, שהצטרפו בשנה האחרונה לפקולטה, כאשר הדגש בקליטות, מלבד מצוינות מדעית ואקדמית, לקחה בחשבון גם את הצורך להיות ערוכים מתוך ההבנה שצריך בכל עת למצבי תחלואה ברמת האוכלוסייה והקהילה כמו מגיפה בסדר גודל כזה, שאנחנו חווים בימים אלו..

פרופ׳ מיכאל אדלשטיין הגיע מלונדון והוא עוסק במחקר בתחום פערים בבריאות הציבור, אפדימולוגיה, וירולוגיה וחיסונים, דר' לימור מעודד-דנון מגיעה מהאוניברסיטה העברית עם רקע בסוציולוגיה רפואית ומצטרפת להוראה במספר קורסים, כולל תורת האדם ופרופ׳ חיים פוטרמן, הגיע מניו- יורק והוא מומחה באימונולוגיה ברמה הבסיסית והקלינית. מדובר בחיזוק משמעותי וממוקד, המתאים במיוחד לאתגרי הבריאות של ההווה והעתיד.