אוניברסיטת בר-אילן הקימה מרכז יזמות המתמחה בבריאות וחתמה על שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם המרכז הרפואי וולפסון | אוניברסיטת בר-אילן
Whatsapp Facebook Instagram Twitter Linkedin Flicker Youtube

• נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, מנכ

נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן, מנכ"לית המרכז הרפואי וולפסון ד"ר ענת אנגל וראש מרכז UnBox אריאל סלע

תאריך: 2020-09-29 שעה: 16:37

אוניברסיטת בר-אילן שהקימה את מרכז היזמות אַנְבּוֹקְס (UnBox) המתמקד בתחומי הבריאות חתמו על הסכם שיתוף פעולה יחודי עם הנהלת המרכז הרפואי וולפסון.

מרכז היזמות מקים ומאיץ מיזמים, פרי מחקר האוניברסיטה, בעלי פוטנציאל להשפעה גלובלית. מיזמים אלו מביאים "חדשנות משבשת" לתחומי הבריאות השונים גוף, נפש, רוח, חברה וסביבה. במסגרת שיתוף הפעולה עם וולפסון יעברו קבוצות משותפות של חוקרים ורופאים חניכה מעשית במתודולוגית יזמות ע"י צוות האנבוקס וטובי המנטורים, יערכו תיקוף מוצר-שוק בשוק הגלובלי, וייסדו חברות סטרטאפ בהם שותפים מייסדים מבר-אילן, וולפסון ויזמים מחוץ.

בראש המרכז עומד אריאל סלע, לו ניסיון של ארבעה עשורים ביזמות, השקעות וניהול חברות הזנק במגוון תחומים ברחבי העולם. עד כה עשרת הסטארטאפים שהוקמו במרכז זוכים לשיתופי פעולה גלובליים.

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן: "שיתוף הפעולה עם המרכז הרפואי וולפסון הוא גאווה גדולה למרכז היזמות הצעיר שלנו שתוך זמן קצר הקים סטארטאפים משפיעים. במסגרת שיתוף פעולה עם וולפסון, האוניברסיטה נותנת את הרוחב הדיסציפלינארי והמרכז הרפואי את העומק הקליני בתחומי הבריאות. מצידנו נוכל לוודא שלחוקרים שלנו תהיה נגישות לשדה הקליני ולהאיץ את תהליכי הפיתוח של רעיונות המבוססים על מחקרים בשני המוסדות".

ד"ר ענת אנגל, מנכ"לית המרכז הרפואי וולפסון: "הצורך ברפואה חדשנית ומתקדמת הוא צורך שאנחנו במרכז הרפואי וולפסון שמנו לנו כמטרה ראשונה במעלה, ושיתוף פעולה מהסוג הזה הוא בדיוק הדרך בה אנו רוצים לצעוד. מרכז היזמות יעניק לדור החוקרים היזמים את ההזדמנות לשנות ולהשפיע, ואת פירות עמלם כולנו נקצור בעתיד. לצד העיסוק במתן שירות רפואי בביה"ח, אנו בוולפסון שמחים על האפשרות להשקיע במחקר ולקבל בחזרה יזמות רפואית יצירתית ומתקדמת".

תכנית היזמות של אַנְבּוֹקְס המיועדת לחוקרי ותלמידי האוניברסיטה, לחוקרי ועובדי וולפסון וליזמים מבחוץ, כוללת שלב השראה ושלב האצה:

בשלב ההשראה- מתקיימות הרצאות, סמינרים ופאנלים עם טובי היזמים הסדרתיים, משקיעי הון סיכון ומומחים בתחומי הבריאות. במסגרת ההשראה מציבים הדוברים אתגרים והזדמנויות בשוק, ומשתפים מניסיונם בעולם היזמות החל משלב הרעיון דרך גיוס הון לאקזיט.

שלב ההאצה- מנחיל מתודולוגיה מוכחת לצוותי מייסדים נבחרים. השקעת האוניברסיטה והמרכז הרפואי במיזמים, תמורת אחזקת מיעוט, כוללת ליווי פרטני על ידי חונכים, מנטורים ומומחים מהשורה הראשונה, מימון ראשוני לתיקוף מוצר בשוק הגלובלי, חלל עבודה משותף, וויתור גורף על קניין רוחני.