פרופ' חזקי שוהם מהתכנית לפרשנות ותרבות זכה בפרס המאמר הטוב ביותר של האגודה להיסטוריה של ילדים ונוער לשנת 2019 | אוניברסיטת בר-אילן
Whatsapp Facebook Instagram Twitter Linkedin Flicker Youtube

פרופ' חזקי שוהם, התכנית לפרשנות ותרבות, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2020-09-02 שעה: 15:48

פרופ' חזקי שוהם מהתכנית לפרשנות ותרבות זכה בפרס המאמר הטוב ביותר של האגודה להיסטוריה של ילדים ונוער לשנת 2019 על מאמרו “Small Sales Agents (of Nationalism) Inside the House”: Childhood, Consumer Culture, and Nationalism in the Jewish Yishuv of Interwar Palestine,”

המאמר בוחן את הקשר בין ילדוּת, תרבות הצריכה הקפיטליסטית ולאומיות בארץ ישראל המנדטורית. שוהם ניתח פרסומות וקמפיינים שיועדו לילדים כדי להבין האם במעמד הבינוני העירוני היהודי נהגו לפנות אל ילדים כצרכנים המבצעים בחירות צרכניות, ומה היה תפקידה של האידיאולוגיה הציונית ו"עידוד תוצרת הארץ" בפנייה אל הילדים כצרכנים.