בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל עובדים בימים אלה על פיתוח שיוביל לחיסון נגד מחלת הקורונה | אוניברסיטת בר-אילן

• ד

ד"ר מיטל גל-תנעמי, הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של בר-אילן בצפת

תאריך: 2020-03-02 שעה: 13:35

בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל עובדים בימים אלה על פיתוח שיוביל לחיסון נגד מחלת הקורונה. במעבדות הפקולטה מפתחים מערכת של נגיפים לא מסוכנים, המכילים מרכיבים שונים כמו חלבון המעטפת של הנגיף, כדי לבדוק את תגובתם לחומרים שישמשו לפיתוח החיסון. המחקר מבוצע בשיתוף עם חברת תרופות שוודית העוסקת בפיתוח חיסונים.

ד"ר מיטל גל-תנעמי, מדענית מהפקולטה לרפואה המתמחה בנוירולוגיה מולקולרית, הסבירה שמסיבות בטיחותיות לא עובדים עם נגיף הקורונה השלם, אלא עם נגיף המכיל חלקים ממנו. "בחודשיים האחרונים פורסמו מאמרים שריצפו את הגנום של וירוס הקורונה מחולים, כך שהיום אנחנו כבר יודעים מה הרצף הגנטי שמרכיב אותו ויכולים להשתמש במידע לייצר מערכת המבוססת על חלקים שלו", אמרה ד"ר גל-תנעמי.

המחקר תורם לפיתוח חיסון וכן להבנת גורמים המעכבים הדבקה במחלה. בעזרת המערכת המדמה את נגיף הקורונה ניתן להדביק תאי ריאה הפגיעים לנגיף ולבחון את התגובה לתרופות ואת יעילותן של תרופות שכבר היו בשימוש נגד סוגים אחרים של הנגיף.

\n