כנס בנושא הציונות הדתית בין דת, מדינה ובחירות לזכרו של פרופ' אליעזר דון-יחיא נערך השבוע באוניברסיטה | אוניברסיטת בר-אילן

• מימין: ציפי דון יחיא-לובוצקי, ד

מימין: ציפי דון יחיא-לובוצקי, ד"ר אלישבע רוסמן, דרורה דון יחיא, עידו דון יחיא ופרופ' אשר כהן

כנס בנושא "הציונות הדתית בין דת, מדינה ובחירות" לזכרו של פרופ' אליעזר דון-יחיא נערך השבוע באוניברסיטה

תאריך: 2020-01-01 שעה: 8:17

השבוע התקיים באוניברסיטה כנס בנושא "הציונות הדתית בין דת, מדינה ובחירות" לזכרו של פרופ' אליעזר דון-יחיא, בהשתתפות בני משפחתו ורבים נוספים. מארגני הכנס, פרופ' אשר כהן, ראש בית הספר לתקשורת וד"ר אלישבע רוסמן, מהמחלקה למדעי המדינה, באוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' דון-יחיא היה מעמודי התווך של המחלקה למדעי המדינה בבר-אילן, ועסק רבות בציונות הדתית ובשאלות בוערות הנוגעות בדמוקרטיה ההסדרית, סוגיות דת ומדינה ועוד. את הפאנל הנחה דניאל גולדמן, יו"ר גשר לשעבר, והתארחו בו חברות הכנסת לשעבר עליזה לביא ושולי מועלם.

הכנס עסק בשני היבטים: האחד, ספרו האחרון של פרופ' אליעזר דון יחיא על הציונות הדתית בתקופת מנהיגותו של משה חיים שפירא "בין שלום לשלמות הארץ". השני, יחסי דת ומדינה - האם ועד כמה יש או אין דמוקרטיה הסדרית בסוגיות דת ומדינה.

במושב האחרון מנחם לזר הציג פילוח קלפיות מדויק ומפורט של הציונות הדתית בבחירות 2019. פילוח שמבהיר את המחלוקת הפנימית בין חרדים לאומיים מצד אחד ודתיים ליברלים מצד שני.

פרופ' אשר כהן אמר בכנס כי "עלייתן הדרמטית של הרשתות החברתיות והתחרות הקשה בין אמצעי התקשורת מעצימה לאין שיעור קולות קצה קיצוניים של מיעוטים רעשניים. במציאות, אמנם הרוב הוא רוב דומם, אבל ההסכמיות רחבה יותר ממה שהדברים משתקפים בשיח".

\n