מנכל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, יחד עם בכירים נוספים ממשרד החינוך ביקרו בתכנית שערים שמתקיימת בשיתוף עם המחלקה ללימודי המזהת | אוניברסיטת בר-אילן

• מנכ"ל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, יחד עם בכירים נוספים ממשרד החינוך ביקרו בתכנית "שערים" שמתקיימת בשיתוף עם המחלקה ללימודי המזה"ת

תאריך: 2019-12-22 שעה: 15:06

מנכ"ל משרד החינוך, מר שמואל אבואב, יחד עם בכירים נוספים ממשרד החינוך ביקרו בתכנית "שערים" שמתקיימת בבר אילן בשיתוף עם המחלקה ללימודי המזה"ת. מטרת תכנית "שערים" היא חיזוק רמת העברית בקרב תלמידי תיכון מצטיינים בחברה הערבית, על מנת לקדם השתלבותם בחברה הישראלית, במערכת ההשכלה הגבוהה ובשוק התעסוקה. זאת על רקע מצב הדברים הנוכחי בו נאלצים תלמידים ערביים רבים ללמוד מחוץ לישראל (בירדן, בשטחים ובמקומות נוספים בעולם) – על רקע חסר ברמת העברית.

הביקור נפתח בפגישה בפקולטה למדעי היהדות בליוויו של פרופ' משה לוינשטיין, המשנה לנשיא, שהציג תמונה כללית של האוניברסיטה, התפתחותה ותרומתה למדע ולחברה בישראל.

ד"ר רחל לוי-דרומר, המזכיר האקדמי וריפעת סוידאן, היועץ לסטודנטים בני מיעוטים, הציגו למנכ''ל משרד החינוך נתונים לגבי השתלבות סטודנטים ערביים בלימודים באוניברסיטה ופירטו אודות האתגרים הנלווים לכך.

תכנית "שערים" ואופן ביצועה באוניברסיטת בר-אילן הוצגו ע"י הראל הלוי, יוזם ומנהל התוכנית, ד"ר אלעד בן דרור, ראש המחלקה ללימודי המזה"ת והדוקטורנט יהונתן רז שמרכז את התכנית בבר-אילן.

לאחר הפגישה, סיירו המנכ"ל והמשלחת בכיתות ונפגשו עם המורים, התלמידים והסטודנטים המשמשים כמתרגלים בתכנית. לחלק הזה של הביקור התלוו גם מנהלי בתי הספר והמורים המשתתפים בתכנית בבר-אילן.

מנכ"ל משרד החינוך התרשם מאוד מהתכנית והתייחס לחשיבות הנושא ברמה הלאומית כמו גם לכוונה להרחיב את מהלך חיזוק העברית בקרב תלמידי החברה הערבית.

מימין: מר עבדאללה ח'טיב, מנהל אגף חינוך במגזר הערבי, מר שמואל אבואב, מנכ"ל משרד החינוך, מר אורן ברקן, עוזר מנכ"ל משרד החינוך, פרופ' משה לוינשטיין, המשנה לנשיא האוניברסיטה, ד"ר רחל לוי-דרומר, המזכיר האקדמי, ד"ר אלעד בן דרור, ראש המחלקה ללימודי המזה"ת והראל הלוי, מנהל תכנית "שערים".

\n