פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה ואריאל סלע, ראש מרכז ה UnBox בבר-אילן

300 יזמים ואנשי אקדמיה לקחו חלק בכנס של מרכז UnBox של אוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-11-21 שעה: 15:09

300 יזמים ואנשי אקדמיה לקחו חלק בכנס של מרכז UnBox של אוניברסיטת בר-אילן. המרכז מחבר בין חוקרים בקמפוס ליזמים ואנשי עסקים במטרה להקים חברות שתוכלנה לנצל את העומק הטכנולוגי והמדעי של האוניברסיטה. בראש המרכז עומד אריאל סלע, בעל ניסיון עשיר מאוד ביזמות, בניהול ובהקמה של סטארטאפים ובהשקעות בישראל ובעמק הסיליקון.

מרכז UnBox הוא מרכז ראשון מסוגו שמגייס את החוקרים המבריקים ביותר בקמפוס ומחבר אותם עם יזמים מוכשרים מבחוץ במטרה להקים חברות עם עומק טכנולוגי מדעי ופוטנציאל לשנות את העולם.

צוותי העבודה המתגבשים בUnBox מקבלים מהאוניברסיטה תנאים שלא קיימים בשום מקום אחר כדי שיוכלו למקסם את השת"פ ולהקים סטארטאפים פורצי דרך:

·   תוכנית חניכה ליזמות ע"פ מתודה מנצחת שפותחה בסיליקון ואלי

·   מימון ראשוני של $25000 לבדיקת הרעיונות עם לקוחות בחו"ל

·   העברה גורפת של הקניין רוחני מהאוניברסיטה לסטרטאפ. (כן, אונ' בר אילן יוצאת מהקופסא!)

בימים אלו מסתיים מחזור UnBox ‘19 בו נוסדו שמונה סטארטאפים שמביאים לשוק פתרונות פורצי דרך: פלטפורמה לאבחון וטיפול בליקויי שפה, טכנולוגיה חדשנית באגירת אנרגיה, מערכת החיסון ככלי להחלטה רפואית, פלטפורמה לשיקום עצבי, מציאות מדומה ככלי לשינוי חברתי, מיפוי וחיזוי רעלים באוויר, התקן להתראה מוקדמת של אפילפסיה, טכנולוגיה ספקטראלית לאבחון סרטן.

פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן ומייסד חממת UnBox: "כחוקר שהפך ליזם האחראי לחמישה סטארטאפים, אני מאמין בחיבור בין הקהילה העסקית לאקדמית. המשימה שלנו היא מחקר ולדאוג שהידע שלנו ישפיע וישנה את העולם. זו משימה מרכזית שלנו, מה שמניע אותנו, ואנו פועלים ליישם את זה בכל הדיספלינות. כנשיא, אני מעודד מחקר מולטי דיספלינרי בכל רחבי הקמפוס ומיזם UnBox, הוא תוצר משמעותי שיסייע לנו לשתף את הידע עם העולם ולהשפיע על מגוון רחב של סוגיות חברתיות".