אוניברסיטת בר-אילן בכנס ערים חכמות בברצלונה

תאריך: 2019-11-19 שעה: 15:55

400 מומחים מכל העולם לוקחים חלק בכנס ערים חכמות המתקיים בימים אלה בברצלונה: Smart City Expo World Congress. בר-אילן היא האוניברסיטה הראשונה מישראל שלוקחת חלק באירוע ומניעה אקוסיסטם של מחקר ויזמות הנוגעים לחיים של תושבי הערים.

התערוכה במקום כוללת 850 דוכנים בשטח מצטבר על 45 אלף מטר רבוע. בתערוכה מוצגות כל הטכנולוגיות המובילות בעולם בתחום הערים החכמות. ערים חכמות כולל בתוכו ספקטרום טכנולוגי מאוד הכולל כל מה שקשור  לתאורה, חיישני איכות אוויר, בריאות הציבור, רכב אוטונומי. כמו גם טכנולוגיות חינוך מתקדמות כדוגמת חיבור הפריפריה למרכז באמצעים טכנולוגיים.

מרכז בר-אילן לערים חכמות, המייצג את האוניברסיטה בכנס, עובד במודל ייחודי של חיבור בין שלושת השחקנים המרכזיים בתחום ערים חכמות: הרשויות המקומיות, חברות הטכנולוגיה וחוקרים. הפעילות במרכז יוצרת חיבורים פרקטיים ברשויות המקומיות על ידי חיבורים אסטרטגיים ביניהם לבין חברות הטכנולוגיה באופן שמאפשר להם לקדם דברים ברמה המעשית. בכנס ברצלונה לערים חכמות המרכז יציג את פעילותו ואת חברות הטכנולוגיה שאיתם משתף המרכז פעולה לאורך השנה.

זהר ינון, מנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן לקח חלק באירוע הפתיחה של התערוכה. ינון הציג את מניפת היכולות והתחומים בהם עוסק המרכז תוך מתן דגש להיותו של קמפוס בר-אילן living lab והיותו של הקמפוס אבן שואבת לבחינת היתכנות של הפתרונות המתקדמים בעולם בסביבה אורבאנית מרובת פרמטרים. כבר ביומה הראשון של התערוכה התקבלו כמה פניות מחברות טכנולוגיה מובילות: "התערוכה הזו היא הפלטפורמה המיטבית לקשור קשרים לביסוס שיתופי פעולה נוספים עם גורמים בעולם וזו מטרתנו המרכזית מהנוכחות בכנס, לצד לביסוס המעמד של המרכז לערים חכמות בבר-אילן כמי שמוביל את התחום בישראל", אמר ינון.

בדוכן של אוניברסיטת בר-אילן מציגות מספר חברות ישראליות כמו:

Vertical Field – חברה שמתמחה בשתילה ורטיקלית (צמחיה). שיתוף הפעולה עם האוניברסיטה מתבטא בהתקנת הדגמה של קיר לדוגמה במרכז לערים חכמות והתקנה מחקרית בשיתוף פרופ' איתמר לנסקי מהמחלקה לגיאוגרפיה וסביבה, על חזית בניין 216 בקמפוס כחלק מפרויקט משותף עם אוניברסיטה בסין.

ISR – חברה שמתמחה בשילוט לאוטובוסים ולתחנות אוטובוס. החברה התקינה מערכת הדגמה במרכז לערים חכמות ותשתלב בפעילות מחקרית עם הגעתו של הרכב האוטונומי לפעילות נסיעה בקמפוס.

Tondo – חברה שמייצרת תוכנת שליטה ובקרה במערכות תאורה. החברה התקינה בשיתוף קבוצת ח.י גופי תאוריה בתוך המרכז לערים חכמות וכן בחזית מבנה המרכז שמציגות את הטכנולוגיה. עד סוף השנה מתוכנן להקים קילומטר של גופי תאורה שיציגו מכלול טכנולוגיות שליטה חדשניות.

Rolzur – חברה שמתמחה בתחום המנהרות וחפירות הפירים בישראל. החברה עושה פרויקטים ביטחוניים וכן תשתיות. שיתוף הפעולה עם המרכז מתקשר לבחינת אפשרות של חפירת חניון תת קרקעי רובוטי בקמפוס כמודל לפתרון בעיות חניה בערים.

Sure spot – חברה שמתמחה בחניה רובוטית ואופטימיזציה של מוקמות חניה עירוניים. שיתוף הפעולה עם המרכז בהתהוות.

IP Gallery – חברה שמתמחה בתוכנות שליטה ובקרה לעיר החכמה. החברה השתתפה במספר פרויקטים בינלאומיים בתחום. היא התקינה באוניברסיטה את מערכת השליטה שלה ואנו בתהליכים של התממשקות של כל המערכות הקיימות במרכז לבין המערכת שלהם.

מרכז השלטון המקומי Muniworld – חלק מהביתן של האוניברסיטה כחלק משיתוף פעולה מתמשך וקשרים מקצועיים בין פרופ' איל יניב העומד בראש המרכז לבין המרכז לשלטון מקומי בישראל.