• מינויים חדשים באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-11-18 שעה: 13:41

הגידול במספר הסטודנטים שהחלו ללמוד שנה א' באוניברסיטה והשינויים בתחום האקדמיה מציבים אתגרים משמעותיים וחיוביים עבור הנהלת האוניברסיטה. עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית מונו בכירים באוניברסיטה שיובילו את האקדמיה בעת של שינוי.

דיקן הפקולטה למדעים מדויקים, פרופ' בלהה פישר, חוקרת במחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן. לאחר פוסט-דוקטורט במכוני הבריאות האמריקאים (NIH) שבמרילנד, שבה לאוניברסיטת בר-אילן והקימה קבוצת מחקר בתחום הכימיה התרופתית. מחקריה כוללים פיתוח תרופות ושיטות אבחון. קבוצתה פיתחה בהצלחה מספר מועמדות לתרופות לטיפול בגלאוקומה, בסוכרת מבוגרים, בבלימת התקדמות הנזק הקוגניטיבי במחלת אלצהיימר ובלימת שקיעת מינרל מזיק במחלת מפרקים. בנוסף, פיתחה קבוצת המחקר שלה בחנים זוהרים לאבחון סמנים שונים של סרטן השד לקראת רפואה מותאמת אישית.

דיקן הפקולטה למדעי החברה, פרופ' גיל אפשטיין, בעל מוניטין עולמי בתחום הכלכלה. מתמחה בכלכלה ופוליטיקה וכלכלת עבודה והגירה. הוא פרסם למעלה מ- 100 מאמרים אקדמיים בעיתונים מובילים, זכה במענקי מחקר תחרותיים, חבר במוכני מחקר מובלים בעולם, חבר מערכת של מספר עיתונים חשובים ומוזמן להרצות בבמות מובילות בעולם. בתחום האדמיניסטרטיבי לפרופ' אפשטיין רקע רב ומוניטין. פרופ' אפשטיין כיהן בתפקידים רבים באוניברסיטה. בין היתר הקים את בית הספר ללימודים מתקדמים והיה דיקן בית הספר במשך 5 שנים, היה ראש המערך לתוכניות ייעודיות (לשעבר מערך המכללות), חבר ועדת הכספים של האוניברסיטה וכיהן בתפקידים נוספים.

דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' זאב זלבסקי הוא מהנדס חשמל, חוקר בתחומי האופטיקה, ננו-פוטוניקה ופיזיקה ופרופסור אורח באוניברסיטת ארלנגן בגרמניה.  100 פטנטים רשומים על שמו. בין ההמצאות: משקפיים שבזכותם עיוורים יכולים לראות, חזייה מיוחדת שבודקת את קצב הנשימה וגרביים למדידת פעימות לב.

ראש המרכז לחקר המוח, פרופ' אלון קורנגרין הוא חוקר בתחום הפיסיולוגיה ומומחה לתאי עצב. הוא התמחה במחלקה לפיסיולוגיה תאית במכון מקס-פלנק בהיידלברג שם חקר את התרומה של תעלות תלויות מתח לאינטגרציה סינפטית בדנדריטים. המעבדה שעומד בראשה חוקרת היבטים בסיסיים במדעי המוח על מנת למצוא תשובות לשאלות שטרם פוענחו: כיצד תאי עצב מעבדים מידע? מהו הקוד העצבי ברמה התאית? כיצד אינטגרציה סינפטית משפיעה על החישוביות העצבית? המחקר במעבדה משלב היבטים ממדעי המחשב, חישוביות עצבית, ביופיזיקה ונוירופיזיולוגיה.

מינויים חשובים נוספים באוניברסיטה: פרופ' נירית באומניגר-צביאלי מונתה ליועצת הרקטור לקידום נשים באקדמיה. פרופ' באומינגר היא חוקרת בעלת שם עולמי בתחום האוטיזם ועמדה בעבר בראש בית הספר לחינוך; פרופ' גיל דיזנדרוק מהמחלקה לפסיכולוגיה מונה לראש היחידה ללימודים בינתחומיים. פרופ' דיזנדרוק הוא מנהל המעבדה להתפתחות שפה וחשיבה במרכז גונדה לחקר המוח. היחידה ללימודים בין תחומיים בראשה הוא עומד, מציעה תכניות בין תחומיות שבהן הידע עצמו נבנה על בסיס חדירה הדדית של תחומי ידע דיסציפלינריים; פרופ' ניסים ליאון מונה לעמוד בראש המערך לתכניות ייעודיות. פרופ' ליאון מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מתמחה בסוציולוגיה פוליטית של ישראל, סוציולוגיה של החברה הדתית בישראל ועוד.