מימין: סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אריה צבן ופרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא

בטקס פתיחת ביה"ס לדימות בשיבא הכריז נשיא אוניברסיטת בר-אילן על תואר מקצועי ויעודי לתחום הדימות

תאריך: 2019-10-28 שעה: 10:27

פתיחת שנת הלימודי האקדמאית צוינה (ראשון) במרכז הרפואי שיבא. במהלך פתיחת ביה"ס הלאומי ללימודי דימות במרכז הרפואי שיבא תל השומר, הכריז פרופ' אריה צבן, נשיא אוניברסיטת בר-אילן על בניית תואר ייעודי ברנטגנאות: "בשנה האחרונה נפתחו באוניברסיטת בר-אילן 18 תכניות ומגמות לימוד חדשות, חלקן עם זיקה לעולם הרפואה. בימים אלה אנו פועלים לקבל אישור לתואר מקצועי יעודי לתחום הדימות".

התואר יקפיץ את המקצוע החשוב הזה מדרגה ויאפשר לימודי המשך גבוהים כפי שנהוג בעולם. המרכז הלימודי יכלול בית ספר ל-MRI, אולטרסאונד וקורסי המשך נוספים כלל ארציים. המרכז הלאומי יכלול בי"ס לדימות המסונף לאוניברסיטת בר אילן במסגרת לימודי התואר הקיימים היום באוניברסיטה, ובנוסף יכלול בתוכו את המרכז הלאומי ללימודי המשך בדימות. ביה"ס מושתת על תוכנית לימודים חדשנית המבוססת על תורת הלימודים של מרכז מצ'נר שבטורונטו, מהמובילים בעולם בתחום הבריאות. ביה"ס הוא בי"ס צומח והיום הצטרפו אל מחזור א' כ-20 סטודנטים חדשים אשר יעברו את תוכנית ההסמכה שלהם בשיבא בשלוש השנים הקרובות.

אתמול (א') נחנך מבנה ביה"ס הכולל כיתות לימוד חדשניות, כיתת מחשבים, כיתת סימולציות ומערכת מציאות מדומה.

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, אשר כיבד בנוכחותו את הטקס בירך על ההחלטה לפתיחת תואר ייעודי ברנטגנאות ואמר כי יש להוציא את מנגנון האישור על הקצאת מכשירי CT ו-MRI מועדת הבריאות העבודה והרווחה של הכנסת ולהעביר את שליטתו למשרד הבריאות על מנת לשפר ולייעל את השירות לאזרח. ס' השר הוסיף כי סיכם עם שר האוצר משה כחלון שסל הבריאות יעמוד לכל הפחות על חצי מיליארד שקל כפי שהיה בשנה שעברה וכמובן יפעל להגדלתו כאשר יובא לאישור הממשלה תקציב המדינה.

פרופ' יצחק קרייס, מנהל המרכז הרפואי שיבא: "זהו יום חשוב עבור מערכת הבריאות הציבורית בישראל, חיבור של המרכז הרפואי הלאומי של המדינה יחד עם אוניברסיטת בר אילן, מרכז אקדמי מפואר, בשיתוף פעולה שיקח את הרפואה למקום טוב יותר, יכשיר אנשי מקצוע וייסיע בקיצור התורים ומתן מענה לדרישה הגוברת. ביה"ס לדימות הוא מימוש חזון עיר הבריאות של ישראל, הובלת פיתוח דור העתיד של מקצועות הבריאות בישראל וקידום קריית ההוראה, המחקר והחדשנות שקמה במרכז הרפואי שיבא".

רונן ברקוביץ, מנהל בית הספר לדימות רפואי בשיבא תל השומר: "מקצוע ההדמיה הרפואית עבר מהפכה אדירה בשנים האחרונות וכל מי שמעורב ברפואה מבין זאת. הרנטגנאים נמצאים היום בחזית הטכנולוגיה הרפואית ועל מנת לעמוד בשינויים במקצוע ,בוצעו ויבוצעו התאמות רבות בנושאי הלימוד ובצורת הלימוד של ביה"ס החדש".

אנו משלבים רמה אקדמית גבוהה עם מיטב המרצים ואנשי המקצוע  לצד מכשור מתקדם ושימוש בסימולציות רפואיות.

סלים באדר, רנטגנאי ראשי במרכז הרפואי שיבא: "הנהלת שיבא זיהתה את הצורך בלהקים בי"ס מותאם לצרכים של מערכת הבריאות היום ולאתגרים של מחר והשקיעה משאבים לקידום הרפואה המודרנית. אנו מודים למשרד הבריאות ולאוניברסיטת בר אילן על שיתוף הפעולה. מהיום והלאה חובת ההוכחה היא עלינו ואני בטוח כי נראה תוצאות חיוביות".