ליל המדענים והמדעניות באוניברסיטת בר-אילן

6,000 איש לקחו חלק בליל המדענים והמדעניות באוניברסיטת בר-אילן

תאריך: 2019-09-22 שעה: 7:18

שגריר האיחוד האירופי בישראל עמנואל ג'יאפרט לקח חלק באירוע ליל המדענים והמדעניות שנערך באוניברסיטת בר-אילן. לאירוע הגיעו 6,000 איש.

ליל המדענים התקיים זו השנה ה-14,  האירוע שינה את שמו השנה וכחלק מקידום השיוויון המגדרי והעצמת הנשים באקדמיה נקרא לראשונה- ליל המדענים והמדעניות. השנה נושא האירוע "מרעיון למציאות".

פרויקט "ליל המדענים והמדעניות" הינו פרויקט ביוזמת ובמימון האיחוד האירופי ובתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה. השנה האירועים היו בסימן "מרעיון למציאות". מוסדות רבים, ביניהם אוניברסיטת בר-אילן, פתחו את שעריהם בערב זה בארץ ובאירופה, לקהל הרחב, וללא תשלום, ויציעו ומפגשים בגובה העיניים עם מדענים, במטרה לקרב את הציבור למדע ולחשוף את המחקר המדעי המתקיים באקדמיה.

בין הפעילויות שהתקיימו: מופע מרכזי: כימיה - מעבר לכל דמיון, מדע בגובה העיניים, הדגמות וניסויים מדעיים, הצגת מחקרים ע"י חוקרים שזכו במענק מהאיחוד האירופי, גילוי וריפוי גידולים סרטניים בעזרת חלקיקי נחושת, ניסויים והדגמות מבית 'נוער שוחר מדע', משחקי סביבה – הפעלות חוויתיות לילדים, עמדת ערים חכמות- הרצאות, סדנת קיר ירוק, אופק תצלומי אוויר, עמוד תאורה, כבישים בשיקגו, עמדת מזרח תיכון, אפיית פיתות, עמדות יצירה, עמדת סיפורי אלף לילה ולילה, הדרכות עזרה ראשונה ומתחם יצירה לילדים, סדנאות שונות, הדגמות מדעיות, רחפת קוונטית, גלידה מדעית וקסמים אלקטרומגנטיים, סדנת אופטומטריה והרצאות בנושא, מתחם מציאות מדומה ועוד.